9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleCrăciun în România. Destinații pentru sărbători

Crăciun în România. Destinații pentru sărbători

Românii aleg tot mai des să petreacă sărbătorile de iarnă în afara granițelor. Austria sau Bulgaria sunt cele mai întâlnite destinații. Dar Crăciunul petrecut în România își păstrează farmecul aparte. Fie că vrei să te bucuri de tradițiile locale, unice în lume, să te relaxezi cu cei dragi sau să fii activ de sărbători, există variante pentru toate preferințele și buzunarele. Iar partea bună este că nu mai trebuie să schimbi bani, să calculezi prețurile în lei, ba poți chiar să plătești cu un card de cumpărături cazarea, drumul și alte cheltuieli mai mari.

 

Balvanyos – pentru trup

Dacă pentru tine sărbătorile înseamnă relaxare, fă-ți un cadou de ținut minte la Băile Balvanyos. Situată în Județul Covasna, stațiunea este renumită pentru izvoarele cu ape minerale, emanații sulfuroase, baze de tratament moderne și mai ales peisaje de o frumusețe rară. Situată în inima munților vulcanici, stațiunea se află în apropierea Lacului Sfânta Ana și a altor puncte de atracție turistică, precum Ruinele Cetății Balvanyos, Grota cu Alaun, Cimitirul Păsărilor și Peștera Ucigașă.

 

Bucovina – pentru suflet

Dacă vrei un Crăciun cu tradiții păstrate intacte, bucate românești pe masă și legături spirituale profunde, Bucovina este destinația perfectă. Te vei îndrăgosti de peisaje, de oamenii calzi, dar și de mesele cu 12 feluri de mâncare. Iar toate aceste bucurii sunt dublate de prezența mănăstirilor ctitorite de marii domni ai Moldovei, unde cea mai importantă sărbătoare ortodoxă este marcată la fel de secole.

 

Transalpina – pentru aventură

În apropiere de Lacul Vidra, un nou domeniu schiabil îi așteaptă pe cei care asociază concediul de iarnă cu sporturile de același fel. Transalpina Ski Resort cuprinde 3 pârtii cu zăpadă bună pe toată perioada iernii și peisaje incredibile. Iar marele avantaj este că, dacă vii din București, eviți aglomerația de pe Valea Prahovei specifică perioadei. Și nici prețurile nu sunt la fel de mari.

 

Brașov – pentru urbani

Poate că aștepți Crăciunul pur și simplu ca să schimbi aerul, dar îți dorești să ai la dispoziție tot confortul unui oraș măricel. Soluția este celebrul Brașov, care pare o alegere comună, dar de multe ori ignorată. Un oraș cu arhitectură deosebită, cu târguri de Crăciun pitorești și, cel mai important cu deschidere spre munți. De aici, poți face excursii de o zi în multe stațiuni cu pârtii din zonă, poți să vizitezi Complexul Peleș. Dar poți să treci și prin mall, dacă te-ai săturat de sărmăluțe.

 

Covasna – pentru regaliști

Pentru cei îndrăgostiți de poveștile de Crăciun, există locuri în România unde acestea pot să prindă viață. Județul Covasna este renumit pentru castelele și conacele sale cu arhitectură din alte vremuri, încărcătură istorică și cu multe povești fascinante. Majoritatea acestor clădiri istorice funcționează acum ca unități de cazare, pregătite să ofere turiștilor romantici un Crăciun cu aer aparte, demn de prinți și prințese.

Indiferent unde alegi să sărbătorești Crăciunul, e clar că România încă deține secrete ascunse, insuficient explorate. Alege varianta care se potrivește cel mai bine gusturilor tale. Iar pentru o vacanță de iarnă autentică, tradițională, dar și relaxantă, poți să împarți marile cheltuieli în rate mai mici. Poți plăti cazarea, de exemplu, cu un card de tipul CardAvantaj, ca să te bucuri liniștit de Crăciunul românesc.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă