16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăLifestyleCover Vanity Fair : Prințesa Anne despre viața ei ca membru al...

Cover Vanity Fair : Prințesa Anne despre viața ei ca membru al familiei regale

În momentul nașterii, ea era pe locul trei în linia succesiunii la tronul britanic, în urma mamei sale – și a fratelui ei mai mare, Charles. Începând cu august 2019 este pe locul al 14-lea la succesiunea la tron.

,,Are reputația că a moștenit faimoasa limbă ascuțită a tatălui ei precum și spiritul lui veșnic”
 
Este chiar această atitudine surprinzătoare pe care Erin Doherty o surprinde atât de bine în rolul prințesei Anne în cel de-al treilea sezon al The Crown ( Coroana) , care îi oferă profilului real al Annei un devotament dezlănțuit. Natura ei stoică și sfidarea ocazională (Prințesa Anne a continuat să își onoreze angajamentele regale până când guvernul britanic a interzis adunările în masă la jumătatea lunii martie din cauza răspândirii COVID-19, iar membrii regali au urmat protocoalele recomandate) i-au câștigat respectul la nivel mondial. Nu că prințesa Anne ar ști. Ea nu a văzut emisiunea și, potrivit cuiva care ar ști, „nu are niciun interes să privească viața ei acționând pe ecran”, scrie autoarea interviului, Katie Nicholl.
 
Prințesa regală, în vârstă de 69 de ani, a declarat corespondentei regale Vanity Fair, Katie Nicholl, că este un „fuddy-duddy” ( foarte de modă veche) care pune valoare pe filantropie, în timp ce membrii generației următoare, inclusiv prințul Harry, Meghan Markle și Ducele și Ducesa de Cambridge, par a fi pregătiți să creeze o nouă cale.
Anne nu se referă în mod specific la niciun membru regal, însă publicul a văzut deja cum prințul Harry și Meghan Markle au renunțat la drepturile de serviciu regal, și au anunțat că se pregătesc să lanseze o nouă acțiune caritabilă, Archewell, în SUA.
Prințesa Anne a susținut că tinerii membri regali sunt vinovați că au încercat să „reinventeze roata” atunci când vine vorba de apropierea lor de îndatoririle regale.


 
În imagine, prințul Harry, Meghan Markle și prințesa Anne la a 50-a aniversare a investirii prințului Charles la Palatul Buckingham, Londra, la 5 martie 2019
 
 
În tinerețe, Anne a fost o sportivă campioană: primul membru al familiei regale care a participat la Jocurile Olimpice, la Montreal 1976, și câștigătoare a trei medalii ale Campionatului European. În urma succesului frațiilor ei mai mici – Andrew, Ducele de York și Edward, contele de Wessex – a fost dornică să-și facă un nume ca ecvestru.

Windsor – 1969, Prințesa Anne

 

Prințesa la Gatcombe, cu trei dintre nepoții săi: Mia, Savannah, and Isla Phillips

Prințesa regală a câștigat BBC Sports Personalitatea Anului în 1971, devenind primul regal care a primit titlul (fiica ei, Zara, un ecvestru olimpic, a primit și ea titlul în 2006). Deși a fost retrasă de mult timp ca un ecvestru profesionist, prințesa încă se plimbă de plăcere la casa ei din Gloucestershire, Gatcombe Park, un conac din secolul al XVIII-lea, situat în 730 de acri de parc, care a fost până anul trecut casă pentru testele anuale de cai Gatcombe. Prințesa crește cai acolo și îi învață pe nepoții ei tineri să călărească în propriile sale padocuri.

1973 – Prințesa Anne la nunta sa cu primul soț – Mark Phillips

Anne are patru nepoți: cele două fete ale lui Peter și Autumn – Savannah, nouă ani și Isla, opt ani – și fiicele lui Zara cu soțul ei, Mike Tindall – Mia, șase ani și Lena, de un an. Toți împărtășesc o dragoste de cai cu bunica lor, care spune „Cu siguranță când și-au început viața de călărie am fost mâna în plus”.
Prințesa (patroană a Campaniei pentru Gordonstoun) crede ferm în beneficiile internatului, fiind internată la Școala Benenden din Kent (unde este și președinte al Societății Școlii Benenden) în 1963.„Cazul meu a fost ușor diferit de cel al fratelui meu mai mare”, spune Anne. (Charles este cu doi ani mai mare decât Anne, al doilea copil al reginei Angliei, care a fost urmat de Andrew, 10 ani mai târziu, și de Edward după 4 ani.) „Eram gata să merg la școală.”
Tot interviul poate fi citit în revista Vanity Fair.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Bursa de la Bucureşti a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu...

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă