19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăLifestyleCORESPONDENȚĂ din Manchester. Reghencampf: Am vrut să jucăm un fotbal de calitate,...

CORESPONDENȚĂ din Manchester. Reghencampf: Am vrut să jucăm un fotbal de calitate, dar am fost blocați

Steaua Bucureşti a pierdut dubla cu Manchester City cu un scor final de tenis, 6-0 pentru echipa engleză

 

Steaua s-a apărat mai bine în returul cu Manchester City, care a reuşit să mai înscrie doar un gol, după cele cinci pe care le-a băgat în poarta românilor la Bucureşti, dar nu a contat deloc în atac. Încă de la începutul partidei, vicecampioana României a intrat pe teren cu un handicap vizibil, chiar dacă a avut în faţă multe dintre rezervele de la City, dintre care nu mai puţin de şase jucători au fost în premieră titulari în mandatul tehnicianului spaniol Pep Guardiola. Chiar şi aşa, jocul roș-albaștrilor a fost complet dezechilibrat.

Incapabilă să lege mai mult de trei pase consecutive, Steaua s-a baricadat în propria jumătate şi a aşteaptat să treacă timpul. Meciul a fost plictisitor, aşa cum fanii români din tribună, cam 35.000, nu au prea fost  obişnuiţi să vadă. La pauză, Manchester City avea 7-0 la şuturi spre poartă şi posesie de peste 63 la sută.

Faptul că returul cu Steaua nu a mai avut nicio miză i-a permis antrenorului Pep Guardiola să experimenteze. Una dintre suprizele pregătite de fostul antrenor de la FC Barcelona şi Bayern Munchen a fost titularizarea lui Pablo Maffeo, aflat la debutul absolut în tricoul "cetăţenilor".

În acelaşi timp, Guardiola a decis să le dea o şansă lui Joe Hart şi Yaya Toure, jucători care nu intră în planurile tehnicianului şi care s-ar putea despărţi de Manchester City în zilele care au mai rămas din perioada de transferuri. De altfel, portarul naţionalei Angliei a primit şi banderola de căpitan.

Singurul dintre cei şase care păstrează şanse importante să fie folosit mai des în acest sezon este Kelechi Iheanacho. Nigerianul de 19 ani a marcat 8 goluri în ediţia trecută a Premier League şi l-a impresionat deja pe tehnicianul spaniol. “Este mereu pregătit să intre în joc şi avem nevoie de el. Sergio nu va putea juca întreg sezonul, Kelechi este gata să joace", a declarat Pep Guardiola, la conferinţa de presă de după meci.

Fază penibilă la final

Partea a doua a partdei a început cu dominarea intensă a englezilor, concretizată prin golul lui Delph, în minutul 56. Reuşita a eliminat orice precauţie a lui Guardiola, iar antrenorul Stelei a găsit potrivit momentul pentru a-l trimite pe teren pe Nicolae Stanciu. Acţiunile ofensive se înmulţesc, iar portarul celor de la City, Hart, este solicitat pentru prima dată de decarul vicecampioanei, dintr-o lovitură liberă.

Meciul s-a terminat cu o fază comică. Iheanacho a căzut la pământ, acuzând o întindere sau o ruptură musculară, iar Mitrea s-a repezit să îi deschidă gura şi să îl împiedice să îşi înghită limba. Nigerianul s-a uitat şocat la român, a spus că e bine, iar fluierul de final a încheiat probabil cel mai puţin interesant joc din istoria lui Manchester City.

 

Nivelul jucătorilor Stelei e prea jos

Laurenţiu Reghencampf a declarat, într-un interviu pentru România liberă că jucătorii săi au greşit enorm în primul meci, de la Bucureşti, cu Manchester City.  Totuşi, tehnicianul afirmă că nu are de ce să se plângă, pentru că are cel mai bun lot de fotbalişti din România

Cum ați caracteriza acest 6-0 la general în fața lui Man City?

Laurenţiu Reghencampf: La București, am suferit mult pentru că am greșit enorm, cât pentru întreg sezonul. Am vrut să jucăm un fotbal de calitate, dar am fost blocați de fiecare dată de un adversar care și-a făcut excelent temele pentru meciul cu noi.

Ce i-a lipsit Stelei pentru un joc mai bun sau chiar un rezultat minune?

L.R.: Am plătit tribut greșelilor individuale și mai ales relaxării în anumite momente cheie. Noi am pierdut calificarea încă de pe teren propriu.  Am încercat la București să-i surprindem, dar din păcate nivelul jucătorilor noștri a făcut diferența. Au avut și acum anumite situații de a marca, dar ați văzut că lipsind jucători de bază din distribuția lor nu au mai reușit să marcheze cum au făcut în tur.

Ce urmează pentru Steaua?

L.R.: Ne vom concentra pe campionat și sigur că așteptăm tragerea la sorți pentru a afla cu cine vom juca în grupele din Europa League. Pentru noi, urmează o perioadă foarte grea, nu cred că trebuie să ne plângem. Asta ne dorim, să jucăm în Europa League și să ne calificăm mai departe în primăvara europeană și să avem meciuri foarte bune în campionat. Nu avem de ce să ne plângem, avem cel mai bun lot de jucători din România

Cele mai citite

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...
Ultima oră
Pe aceeași temă