27.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăLifestyleComitetele Județene pot decide închiderea de restaurante, anunță premierul Orban

Comitetele Județene pot decide închiderea de restaurante, anunță premierul Orban

Premierul Ludovic Orban a precizat, joi, că Guvernul și Comitetul Național pentru Situații de Urgență au elaborat un cadru general pentru funcționarea unităților de alimentație publică, dar că decizii separate pot lua, pe plan local, Comitetele Județene pentru Situații de Urgență.

Acestea sunt cele care „decid”, inclusiv cu privire la menținerea în funcțiune sau la suspendarea activității restaurantelor, a spus premierul Orban, răspunzând la întrebarea unui reprezentant al industriei Horeca.

Acesta dorise să știe ce decizie pregătește Guvernul cu privire la funcționarea restaurantelor în zilele următoare, în contextul pandemiei.

În acest moment, restaurantele pot funcționa atât în spații închise cât și pe terase, cu condiția respectării măsurilor sanitare și de distanțare.

Acum câteva zile, președintele Iohannis anunța că nimeni nu dorește să se introducă noi restricții în România dar că populația trebuie să respecte măsurile sanitare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă