15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleCele mai frecvente greșeli pe care le fac bărbații în alegerea pantofilor

Cele mai frecvente greșeli pe care le fac bărbații în alegerea pantofilor

Mărimea incorectă
Deoarece pantofii sunt mai incomozi decât o pereche de teniși sau adidași de alergare, de multe ori îi poți alege pe mărimea nepotrivită. Această greșeală poate cauza disconfort și bătături sau răni la nivelul gleznei! Din fericire, acest scenariu se poate preveni când îți cunoști măsurile. Pentru asta, așază o coală de hârtie pe podea și pune talpa deasupra! Apoi, stai în poziție verticală, fă un contur și măsoară cea mai lungă parte a tălpii în centimetri. Poți compara dimensiunile rezultate cu cele de pe etichete și din tabelele pentru mărimi.

 

Când ești în magazin, poartă o pereche de șosete, apasă vârful și mișcă-ți degetele în lateral pentru a fi sigur că n-ai o mărime fixă! De asemenea, desfă puțin șireturile și plimbă-te prin cabină, pentru a verifica dacă nu cumva ai ales o pereche de pantofi largă.

Materiale sintetice
Deși pantofii din imitație de piele pot arăta bine și au prețul scăzut, aceștia nu-ți lasă piciorul să respire și nu rezistă în timp. O pereche de pantofi din piele naturală reprezintă o alegere mai bună, chiar dacă investiția inițială în ei va fi mai mare. Acest material se mulează după forma piciorului și îți va oferi confortul de care ai nevoie!

Pantofii cu vârful pătrat
Deși unii bărbați încă îi poartă cu mândrie, aspectul lor este considerat neplăcut și nu mai sunt populari în ziua de azi. Pe lângă asta, au și prețurile ridicate. Unele persoane îi consideră confortabili datorită formei, dar cel mai bine ar fi să renunți la ei. De asemenea, renunță și la pantofii cu vârful ascuțit, deoarece aceștia îți alungesc piciorul. Fie că vrei o pereche de pantofi casual sau elegantă, optează întotdeauna pentru un model cu vârful rotunjit.

Purtarea șosetelor nepotrivite
Majoritatea bărbaților poartă cel mai des șosete albe! Dar acestea ar trebui păstrate doar pentru activitățile sportive. Când vrei să ai stil, poartă șosete negre! Dacă vrei ceva diferit, poți să porți o pereche de șosete formală, pe care să o asortezi cu pantalonii. Alege un model cu dungi sau puncte, care să aibă culoarea închisă. Când porți costum, ai nevoie de o pereche de șosete lungi, deoarece glezna nu trebuie să se observe dacă stai jos. Iar pentru încălțămintea de vară, precum loafers, poți purta șosete invizibile, adică acele șosete care acoperă doar vârfurile degetelor și călcâiele.

Asortarea incorectă la ținută
Pantofii negri nu merg purtați cu orice! Acesta este doar un mit, realitatea dovedind faptul că ei sunt ,de fapt, compatibili doar cu o paleta restrânsă de culori. Cel mai bine ar fi să-i porți alături de un costum negru sau gri închis și o cămașă albă. Vrei să porți pantofi din piele bărbătești maro? Asortează-i la un costum bej și o cămașă albastră! Sau poartă-i alături de o pereche de pantaloni bleumarin și un tricou polo alb. La ținutele cu blugi poți purta și pantofi grena, precum cei de la bman.ro.

Purtarea curelei într-o altă culoare
Pantofii și cureaua trebuie sa aibă aceeași nuanță! Poți alege și ceva asemănător, dar trebuie să ai grijă la contrast, deoarece el trebuie să fie cât mai slab. Dacă porți pantofi în două culori, asortează cureaua la una dintre ele! Iar în cazul în care porți pantofi de tip monk strap, catarama curelei trebuie să fie din același metal precum cataramele pantofilor. Încearcă să asortezi și ceasul respectând aceleași reguli.

Cum să alegi pantofii potriviți de fiecare dată
Orice bărbat interesat de imaginea sa ar trebui să poarte pantofii pe dimensiunile potrivite, cu bombeul rotunjit și din piele naturală! Alege-i în funcție de regulile de mai sus și te vei putea bucura de o pereche confortabilă și care are stil.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă