15.9 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăLifestyleCe se întâmplă la Euro 2016 când nu se joacă

Ce se întâmplă la Euro 2016 când nu se joacă

Reproşuri pentru gazoane neîngrijite, o invitaţie specială pentru Russell Crowe, o retragere din echipa Cehiei şi un microfon aruncat în apă, toate sunt evenimente de la Campionatul European de fotbal.

Iarbă de proastă calitate. Cluburile sunt de vină pentru starea proastă a terenurilor de la EURO 2016, a afirmat preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Noel Le Graet, citat de AFP. „E momentul să le spunem cluburilor noastre din Franţa că trebuie să aibă un gazon frumos. Nu poate exista un decalaj atât de mare între o infrastructură extraordinară şi gazon, la care nu s-au gândit cei care se ocupă de stadioane. Pentru ca la noi campionatul de primă divizie să se desfăşoare în condiţii bune, trebuie să avem gazon de calitate mai bună. Nu-i atât de scump, dar e necesar“, a declarat Noel Le Graet. „Nu poţi să vinzi Ligue 1 lumii întregi cu un gazon cu totul inadaptat la cel mai înalt nivel“, a susţinut preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, potrivit Agerpres.

Acesta a arătat că este posibil ca în următorii 25 de ani Franţa să nu mai organizeze altă mare competiţie fotbalistică“.

Russell Crowe, fanul Poloniei

Actorul neozeelandez Russell Crowe, cunoscut din filme precum „Gladiatorul“ sau „Robin Hood“, a postat un tweet de susţinere a echipei de fotbal a Poloniei, gest care i-a adus imediat o invitaţie pentru meciul cu Elveţia din opti-mile EURO 2016, relatează DPA.  „Foarte bine, Polonia! Dar greul abia începe“, a postat Crowe după succesul Poloniei împotriva Ucrainei (1-0), meci disputat marţi în grupa C. Federaţia poloneză de fotbal (PZPN) a reacţionat rapid pe Twitter şi l-a invitat pe star la următorul meci cu Elveţia, programat sâmbătă în optimile de finală ale EURO 2016. Nu se ştie încă dacă vedeta de film va accepta invitaţia pentru meciul de la Saint-Etienne.

Retragere europeană

Mijlocaşul ceh Jaroslav Plasil a decis să pună capăt carierei sale internaţionale după meciul pierdut în faţa Turciei (0-2), marţi seară la Lens, sinonim cu eliminarea naţionalei ţării sale de la EURO 2016, a anunţat selecţionerul Cehiei, Pavel Vrba. „Jaro ne-a spus, în vestiar, că nu va mai continua. Petr Cech nu ne-a spus deocamdată nimic“, a declarat Vrba la finalul jocului, potrivit Agerpres. După un egal (2-2 cu Croaţia) şi două înfrângeri (0-3 cu Spania şi 0-2 cu Turcia), reprezentativa Cehiei s-a clasat pe ultimul loc în Grupa D a Campionatului European din Franţa, părăsind astfel competiţia. Jaroslav Plasil, în vârstă de 34 ani, evoluează în campionatul Franţei, la Girondins Bordeaux. El a adunat 103 selecţii în naţionala ţării sale. Un alt jucător care ar urma să se despartă de naţionala Cehiei după EURO 2016 este portarul Petr Cech (34 ani), internaţional în 123 de meciuri.

Microfon în apă

Starul portughez Cristiano Ronaldo, aflat sub presiunea primelor două meciuri în care nu a marcat, a aruncat în apă microfonul unui ziarist venit să-i pună câteva întrebări la tradiţionala plimbare dinaintea meciului cu Ungaria (miercuri), conform imaginilor video difuzate de presa spaniolă, informează AFP. În timp ce selecţionata portugheză se plimba de-a lungul unui curs de apă din apropiere de Lyon, un ziarist portughez a venit să-l întrebe pe golgheterul echipei Real Madrid în legătură cu impresiile sale înaintea unui meci crucial. Vizibil agasat, Ronaldo, care a ratat un penalty sâmbătă cu Austria, i-a smuls microfonul şi l-a aruncat în apă în loc de răspuns, conform imaginilor difuzate în special de cele două mari cotidiane sportive AS şi Marca pe site-urile internet.

După două egaluri decepţionante (1-1 cu Islanda şi 0-0 cu Austria), coechipierii lui „CR7“ nu mai au dreptul la vreo greşeală în meciul cu Ungaria. Ei trebuie să câştige pentru a se califica în optimile de finală fără a depinde de rezultatele altor echipe.

Cele mai citite

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă