Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ce rezultate are Google pentru cuvântul "idiot"

Cei care tastează cuvântul "idiot" în Google vor avea o surpriză să descopere că rezultatele în căutările la imagini îl indică pe Donald Trump.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.07.2018 - 11:36

Ce se întâmplă când tastezi cuvântul "idiot" pe Google. Surpriza pe care o oferă motorul de căutare
La finalul unei săptămâni grele, în care a fost puternic contestat, de la sosirea în Marea Britanie până după summitul cu Vladimir Putin, cel mai popular motor de căutare Google îi mai aplică o lovitură "de imagine" lui Trump.

Acest lucru se datorează în mare parte faptului că piesa "American Idiot" a fost folosită de protestatari la Londra. Concret, aceştia au încercat să cumpere cât mai multe copii ale piesei ”American Idiot” (Green Day, 2014), pentru a ridica cântecul pe locul 1 în topul britanic, în momentul venirii lui Trump la Londra, însă acţiunea nu le-a reuşit. În schimb, campania pe această asociere a reuşit să manipuleze algoritmul Google. Activiştii au încărcat fotografiile cu Trump cărora le-a fost ataşat cuvântul "idiot" pe Reddit.

"Clasamentul rezultatelor căutării Google se bazează în mare măsură pe algoritmi de calcul, folosind mii de factori pentru a calcula relevanţa unei pagini. Uneori subtilităţile limbajului produc anomalii care nu pot fi anticipate", au explicat reprezentanţii Google, potrivit The Guardian.

Ei au dat aceeaşi explicaţie şi în 2009, când căutările pentru "Michelle Obama" au redat imagini cu prima doamnă retuşate pentru a avea caracteristici asemănătoare maimuţelor.

Comentarii

loading...