Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Lumea Satului

Case din lemn, izolate cu lână de oaie

Emil Iugan, un om de afaceri din Bistriţa-Năsăud, a reuşit să creeze un produs ecologic pentru izolarea caselor, din lână de oaie, relatează Mediafax.

Share

Razvan Pritulescu 0 comentarii

24.02.2018 - 10:48

După ani de zile de cercetări, vizite în străinătate şi analize cu specialişti din agricultură şi construcţii Emil Iugan a adus pe piaţă un produs revoluţionar pentru izolarea locuinţelor: izolaţia din lână de oaie. El vrea să convingă românii că locuinţele izolate cu lână sunt extrem de benefice sănătăţii şi, în plus, ajută oamenii de la munte să supravieţuiască şi satele să nu se depopuleze.

„Noi am fost mari producători de covoare, saltele, pături, echipamente de armată, îmbrăcăminte din lână, am fost printre primele ţări din Europa. Acum, singura soluţie de a valorifica lâna de oaie, de o calitate mai slabă, indiferent de culoare şi lungimea firului, în cantităţi mai mari, este în materiale termoizolatoare pentru construcţii. Pentru asta trebuie lâna colectată, spălată şi procesată, iar proiectanţii, arhitecţii şi constructorii să înveţe să o pună pentru că este cel mai bun element izolator din câte are planeta”, a mai spus Iugan.

Omul de afaceri a plecat peste hotare pentru a crea acest tip de termoizolaţie a caselor. Rapid a găsit şi oameni care i-au împărtăşit convingerile şi alături de care a început să găsească modalităţi pentru producerea, în ţară, a acestui material extrem de valoros.

Omul de afaceri din Bistriţa-Năsăud a testat materialul pe mai multe dintre construcţiile pe care le-a realizat şi afirmă că este extrem de eficient deoarece vara ţine răcoare, iar iarna menţine clădura în locuinţe. În plus, poate fi aplicat pe toate tipurile de construcţii, indiferent dacă sunt realizate din cărămidă, BCA sau lemn, calculele arătând că un material izolator de acest fel, după ce se va produce la scară largă în România, va avea un preţ asemănător cu actualele materiale folosite pentru izolarea caselor.

Comentarii

loading...