9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleBeneficiile pe care ți le poate aduce consumul regulat de nuci

Beneficiile pe care ți le poate aduce consumul regulat de nuci

Mai jos sunt doar câteva dintre beneficiile pe care ți le poate aduce consumul regulat de nuci:

Stimulează memoria

Datorită conținutului ridicat de grăsimi sănătoase nucile stimulează circulația sângelui spre creier și îmbunătățesc memoria și capacitatea de concentrare. În urma studiilor efectuate s-a constatat că acizii grași de tip Omega-3 din componența nucilor reduc stresul oxidativ de la nivelul creierului și contribuie la neurogeneză prin generarea de neuroni noi.

În plus, acidul elagic și vitamina E conținute de nuci stimulează funcția de memorare, precum și conexiunile logice.

Previn afecțiunile cardiovasculare

Consumul frecvent nuci asigură protecția inimii prin intermediul grăsimilor nesaturate. Specialiștii au constatat că nucile previn formarea cheagurilor de sânge, stimulează circulația normală și mențin elasticitatea vaselor de sânge. De asemenea, reduc nivelul de colesterol și trigliceridele, diminuând riscul declanșării bolilor cardiace. 

Stimulează eliminarea kilogramelor în plus

Dacă vrei să slăbești în mod sănătos, fără să te înfometezi, nutriționiștii îți recomandă gustările pe bază de nuci pentru a ajunge la greutatea dorită mai rapid. Uită de chips-uri , gogoși sau biscuiți și alege nucile în pauzele de la serviciu. Vei avea energie până la finalul programului și vei putea să porți hainele pe care ți le dorești mult mai repede decât ți-ai închipuit.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă