12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăLifestyleBeneficii ale consumului regulat de ouă

Beneficii ale consumului regulat de ouă

Valoarea nutrițională a acestor ouă este mult mai ridicată și te asiguri că organismul tău beneficiază de grăsimile sănătoase omega-3.

Ouăle furnizează proteine complete
Un singur ou conține 6 grame de proteine complete, adică toți cei nouă aminoacizi esențiali pe care corpul nu-i poate produce. Mai bine de jumătate din cantitate de proteine se regăsește în albuș, care are foarte puține grăsimi și colesterol.

Ouăle sunt foarte sățioase
Un mic dejun compus din ouă și legume furnizează corpului proteine, fibre, grăsimi bune și carbohidrați buni, menținând astfel senzația de sațietate o perioadă foarte lungă. Tot acest lucru te ajută să eviți gustările hipercalorice dintre mese și să reziști mai ușor tentațiilor culinare de tot felul.

Ouăle favorizează creșterea colesterolului bun (HDL)
Cercetările arată că nivelul colesterolului bun, numit și HDL, este mai ridicat în cazul persoanelor care obișnuiesc să consume zilnic câte 3-4 ouă. Dar, trebuie să știi că și colesterolul rău (LDL) va avea o valoare crescută în acest caz.

Ouăle scad riscul de accident vascular cerebral
Chiar dacă studiile scot la iveală rezultate contradictorii de foarte multe ori, se pare că toată lumea este de acord că un ou consumat zilnic scade considerabil riscul de a face un accident vascular cerebral. Un studiu recent realizat de o echipă de cercetărori din China arată că persoanele care au consumat zilnic câte un ou au prezentat un risc cu 30% mai mic de a suferi un accident vascular cerebral hemoragic, spre deosebire de ceilalți participanți la studiu care nu au avut acest obicei.

Ouăle te ajută să controlezi mai ușor cât mănânci
Un ou are aproximativ 70 de calorii, astfel că știi exact valoarea calorică pe care o adaugi meselor sau gustărilor tale. În plus, el asigură sațietate de lungă durată și poate să fie consumat ca gustare. Un ou fiert tare alături de o salată de verdețuri și legume se poate transforma într-o masă rapidă de prânz.

Ouăle își ajută vederea
Doctorii știu că luteina și zeaxantina sunt doi antioxidanți cu rol crucial pentru sănătatea ochilor. Aceștia împiedică dezvoltarea bolilor oculare, cum ar fi cataracta sau degenerescența maculară, și se regăsesc din abundență în ouă. Pe lângă ouă, acești antioxidanți importanți pentru sănătatea ochilor se mai găsesc în toate verdețurile proaspete (spanac, varză kale, pătrunjel, etc) Însă, potrivit specialiștilor, ouăle sunt o sursă mai bună de luteină și zeaxantină pentru că au și grăsimi care favorizează absorbția acestor nutrienți.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă