18.4 C
Bucharest
Thursday, 28 September 2023
HomeLifestyleBeautyRutina de îngrijire pentru tenul acneic. Reguli și soluții recomandate

Rutina de îngrijire pentru tenul acneic. Reguli și soluții recomandate

Știm cu toatele, tenul acneic este, poate, cel mai problematic tip de ten și cel mai greu de îngrijit. Acneea este o afecțiune dermatologică ce apare de obicei pe fondul unui ten mixt sau gras. Având un caracter cronic, acneea nu poate fi vindecată în totalitate, însă poate fi, în schimb, ținută sub control. Tocmai din acest motiv, o îngrijire atentă a tenului cu probleme acneice este fundamentală și impune o anumită rutină de skin ce ar trebui respectată.

Dacă și tu te confrunți cu această afecțiune a pielii, te invităm să descoperi în rândurile de mai jos care este rutina completă pentru îngrijirea tenului cu acnee, ce are la bază o serie de reguli și produse recomandate de skin care!

Caracteristicile tenului acneic

Acneea, așa cum bine știm, este cea mai comună afecțiune a tenului, ea fiind generată de o cantitate în exces de sebum produsă la nivelul epidermei de către glandele sebacee. Tenul acneic este caracterizat de prezența unor puncte negre sau albe, a coșurilor sau pustulelor, ce apar la nivelul tenului sau chiar și pe corp, în multe dintre cazuri.

Cel mai frecvent tip de acnee este acneea vulgară, ce apare într-un procent foarte mare în cazul adolescenților aflați la pubertate. Ceea ce poate nu-ți era cunoscut este faptul că orice tip de ten poate prezenta diverse forme de acnee. Tenul acneic gras este cel mai des întâlnit în rândul populației care se confruntă cu acneea, fiind caracterizat de excesul de sebum.

Tenul mixt este definit de sebum accentuat în zona T, tenul acneic uscat prezintă o piele deshidratată ce favorizează apariția acneei, tenul sensibil și acneic este caracterizat de iritații ale pielii, în timp ce tenul normal are nevoie de o rutină de curățare adecvată pentru a preveni apariția acneei. Cunoscând tipul tău de ten, poți alege rutina adecvată de îngrijire a pielii.

Reguli în rutina de îngrijire a tenului cu tendință acneică

Îngrijirea tenului cu tendință acneică se rezumă la îndepărtarea eficientă a excesului de sebum și la păstrarea porilor curați. Rutina de skin care trebuie să fie un proces delicat, potrivit tipului tău de piele. Iată care sunt, în linii mari, principalele reguli în rutina de îngrijire a tenului acneic!

Îngrijirea tenului acneic dimineața

 1. Curățarea tenului

Cu ajutorul unei dischete demachiante se va curăța bine tenul, linia maxilarului, gâtul, dar și partea din față și din spate a urechilor, pentru îndepărtarea excesului de sebum. În cazul tenului gras este recomandat să folosești un gel spumant sau o loțiune astringentă. Pentru tenul uscat sunt potrivite loțiunile tonice hidratante sau un toner, pentru refacerea barierei lipidice a pielii.

 1. Hidratarea tenului

Indiferent de tipul de ten, însă ținând cont de caracteristicile fiecăruia, aplică o cremă hidratantă. Pentru tenul matur, poți utiliza un ser cu acțiune concentrată înainte de aplicarea cremei hidratante.

 1. Aplicarea cremei cu protecție solară

Protecția solară este esențială în rutina de îngrijire a tenului acneic, motiv pentru care este recomandat să aplici în fiecare zi o cremă cu protecție solară cu SPF 30 sau chiar și 50, în zilele de vară, mai ales dacă utilizezi un ser cu vitamina C. Multe dintre tratamentele împotriva acneei pe bază de vitamina C pot crește sensibilitatea pielii la lumina solară.

 1. Aplicarea unui machiaj ușor

Pentru a uniformiza nuanța tenului, poți folosi produse de machiaj fluide, ușoare, care să nu încarce tenul. Poți opta, de pildă, pentru o cremă CC sau anumite fonduri de ten pe bază de acid salicilic, eficiente împotriva erupțiilor acneice.

Îngrijirea tenului acneic seara

 1. Demachierea tenului

Folosește un demachiant în funcție de tipul tău de ten, indiferent dacă ai purtat sau nu machiaj în timpul zilei. În acest mod vei ajuta la desfundarea porilor și eliminarea reziduurilor și murdăriei acumulate peste zi.

 1. Aplică un tratament local

Dacă te confrunți cu acnee abundentă, indicat ar fi să te consulți cu medicul dermatolog în vedere aplicării unor tratamente locale. Seara este un moment ideal pentru a lăsa tratamentul să acționeze asupra cicatricilor sau pentru a stopa apariția unor noi erupții.

 1. Aplică o cremă de seară

Tenul acneic are nevoie de hidratare în profunzime, așa că este indicat să aplici seara o cremă hidratantă, potrivită tipului tău de ten.

Îngrijirea ocazională a tenului acneic

Ocazional, este indicat să apelezi și la anumite tratamente complementare în rutina de skin care. De pildă, poți utiliza un exfoliant blând, pe bază de retinol, o dată pe săptămână. Acesta va ajuta la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii. O mască facială poate fi, de asemenea, o opțiune excelentă pentru eliminare toxinelor și închiderea porilor dilatați. În cazul în care medicul dermatolog sugerează anumite tratamente specifice, așa cum sunt antibioticele, nu ezita să le folosești.

Produse recomandate pentru tenul acneic

Având în vedere toate regulile de îngrijire a tenului acneic pe care ți le-am prezentat, am selectat pentru tine produse din gama Gerovital Stop Acnee pe care le poți introduce în rutină. Dintre acestea menționăm:

 • Gel spumant purifiant;
 • Cremă gel Sebum Control;
 • Fluid purifiant;
 • Cremă Ultra-Activă;
 • Masca film purificatoare;
 • Fiole Antiacnee;
 • Cremă CC Matifiantă;
 • Gel Ultra-Activ pentru corp.

Nu există prea multe reguli de care să ții cont în rutina de îngrijire a tenului acneic, un motiv în plus de a respecta întocmai etapele care te vor duce, cu pași siguri, spre un ten lipsit de imperfecțiuni. Desigur, sfaturile de mai sus nu țin loc de controlul la medicul dermatolog, ci au caracter pur informativ.

Cele mai citite

Justin Trudeau a prezentat scuze pentru că în Parlamentul Canadei a fost elogiat un veteran nazist

Premierul canadian Justin Trudeau a prezentat miercuri scuze după ce fostul preşedinte al Camerei Comunelor a elogiat un veteran nazist în timpul unei sesiuni...

Justin Trudeau a prezentat scuze pentru că în Parlamentul Canadei a fost elogiat un veteran nazist

Premierul canadian Justin Trudeau a prezentat miercuri scuze după ce fostul preşedinte al Camerei Comunelor a elogiat un veteran nazist în timpul unei sesiuni...

Creează bucătăria visurilor tale cu ajutorul pieselor

Fiecare cameră din locuința ta trebuie să te reprezinte și să îți servească scopului pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies