21.2 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeLifestyleBeautyCinci trucuri care îți vor face fondul de ten să arate ca...

Cinci trucuri care îți vor face fondul de ten să arate ca o a doua piele

Aplicarea fondului de ten pentru a obține efectul de a doua piele nu este dificilă, dar necesită câteva trucuri. Iată care sunt sfaturile noastre pentru ca fondul de ten să arate cât mai natural.

Tendințele în materie de machiaj din ultimii ani s-au schimbat foarte mult, trecând de la machiajul sofisticat, strident și excentric la machiajul facial mai natural și mai esențial.

Oamenii au acum tendința de a alege doar produse esențiale pentru a obține un aspect sănătos, proaspăt și natural, precum o mască de păr pentru un păr sănătos și strălucitor.

Printre acestea, chiar și fondul de ten și-a schimbat funcția principală: nu mai este doar un produs folosit pentru a acoperi petele sau pentru a minimiza porii dilatați, ci și, mai ales, pentru a îmbunătăți tenul și a obține un efect de piele sănătoasă.

Există câteva trucuri valoroase pentru a aplica un fond de ten în mod corect și a obține efectul mult dorit de piele naturală. Iată câteva trucuri valoroase pentru a aplica fond de ten ca o a doua piele.

Pregătește-ți pielea înainte de a aplica machiajul

Dacă nu îți pregătești pielea înainte de a aplica fond de ten, nu vei obține niciodată un rezultat bun, chiar dacă folosești cel mai bun fond de ten disponibil pe piață.

Petrece timpul necesar pentru această fază de pregătire a pielii – îngrijirea pielii trebuie să fie întotdeauna pe primul loc!

Efectuează o exfoliere de cel puțin două ori pe săptămână pentru a scăpa de celulele moarte ale pielii și pentru a permite tratamentului să-și facă treaba.

Înainte de a te machia, aplică un serum specific tenului tău și o cremă hidratantă. Alege o textură lejeră și las-o să stea cel puțin cinci minute înainte de a aplica fond de ten. Crema hidratantă pregătește pielea pentru a primi fondul de ten prin hidratarea și hrănirea zonelor mai uscate ale pielii.

Primerul este, de asemenea, un produs excelent pentru a uniformiza pielea, a elimina decolorarea și a face ca machiajul să reziste mai mult timp pe piele. Este un produs opțional, însă, nu este necesar pentru machiajul zilnic, ci doar atunci când ai nevoie ca machiajul tău să rămână frumos ore întregi.

Nu folosi fond de ten cu acoperire totală decât dacă este necesar

Pentru a obține un efect de a doua piele, trebuie, de asemenea, să îți alegi cu mare atenție fondul de ten. Vei găsi multe tipuri pe piață, chiar și cele special concepute pentru a obține un efect natural. Acestea sunt, în general, produse pe bază de apă, cu acoperire medie spre scăzută.

Este foarte dificil, de fapt, să obții un efect de piele a doua cu un fond de ten cu acoperire mare, care ar trebui să fie recomandat doar pentru ocazii speciale, inclusiv pentru că au tendința de a marca pielea și de a da un aspect nefiresc.

Pentru machiajul de zi cu zi, cel mai bine este să te limitezi la fondurile de ten care oferă o acoperire ușoară până la medie. Cremele BB sau CC sunt alternative bune pentru bazele de zi cu zi, deoarece funcționează pentru aproape toate tipurile de piele. Pentru a obține acest efect natural, optează întotdeauna pentru un fond de ten lichid sau spumă și evită fondurile de ten compacte sau pudră, care tind să nu fie foarte hidratante din cauza formulei lor.

Utilizează instrumentele potrivite pentru aplicare

Secretul pentru o față fără cusur și cu aspect natural este folosirea instrumentelor potrivite. Aplică fondul de ten lichid cu un burete în formă de ou, probabil îl cunoști și sub numele de beauty blender.

Este important ca buretele să nu fie prea umed, ci doar ușor umed.

Folosește beauty blenderul pentru a distribui produsul pe față, aplicându-l pe piele și fără a împrăștia fondul de ten.

Începe să aplici machiajul în centrul feței, pe obraji, și estompează încet spre exterior. Pentru ca fondul de ten să arate cât mai natural, estompează bine produsul, astfel încât pistruii să rămână vizibili, dacă îi ai. Aceștia vor conferi machiajului tău un aspect proaspăt, neartificial. Nu uita să aplici machiaj și pe gât și pe urechi, pentru ca acoperirea să pară uniformă.

Fixează baza cu o pudră transparentă

Acum este timpul să finisezi și să fixezi baza, mai ales dacă ai un ten mixt care tinde să strălucească în timpul zilei, este esențial să fixezi fondul de ten și să îl matifiezi puțin.Folosind o pensulă mare și pufoasă, aplică ușor o pudră translucidă pe zonele care tind să devină uleioase, cum ar fi zona T și zona ochilor. Pentru restul feței, pudra se pudrează ușor pentru a împiedica fondul de ten să se estompeze.

Iluminează și creează zone de umbră

Printre trucurile pentru aplicarea fondului de ten ca o a doua piele, nu putem uita poate cel mai important: crearea de zone de umbră, care se elimină prin aplicarea fondului de ten.

Pentru a face acest lucru, aplică un bronzer pentru a încălzi tonul pielii și a face ca fondul de ten să pară natural. Folosește un fard de obraz într-o nuanță naturală, cum ar fi roz piersic, pentru a da culoare obrajilor. În cele din urmă, alege un iluminator cu tonuri naturale și aplică-l ușor pe pomeți.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies