24.9 C
București
duminică, 26 iunie 2022
AcasăLifestyleBeautyAlegerea machiajului pentru vară

Alegerea machiajului pentru vară

Machiajul pentru vară este unul special pentru că acesta trebuie realizat astfel încât să persiste și să arăte bine chiar și la cele peste 30 de grade din termometre. Dacă te-ai obișnuit să nu ieși din casă fără machiaj fie pentru că ai anumite imperfecțiuni pe ten, fie pentru că pur și simplu te-ai obișnuit să aplici câte ceva pe față, trebuie să acorzi o foarte mare atenție machiajului de vară. Nu e deloc complicat, dacă știi ce produse ar trebui să folosești pentru ca acestea să nu se întindă pe toată față în contact cu căldură.

De la alegerea produselor potrivite și până la ordinea și modul de aplicare al acestora, toate aceste criterii trebuie luate în considerare pentru că machiajul să reziste pe timpul verii.

Sfaturi pentru alegerea machiajului de vară

  1. Fond de ten cu acoperire mică

După ce hidratezi bine fața și aplici și protecție solară, aplică pe aceasta un fond de ten cu acoperire mică sau medie. Acesta trebuie să aibă o textură lejeră și să nu încarce tenul. Poți opta și pentru un BB cream sau un CC cream.

Pentru un aspect cât mai natural, aplică fondul de ten cu un burețel umed sau cu degetele, și nu cu o pensulă care ar putea da acel aspect de ten încărcat. Dacă ai tenul mai gras, poți folosi o pudră matifiantă, dar aplic-o doar în zona T.

2. Produse waterproof

Pentru machiajul ochilor, te sfătuim să alegi produse rezistente la apă, cele de tip ”waterproof”. Mascara, creioanele de ochi și tușurile lichide sunt disponibile și în aceste variante pentru a-și păstra cât mai mult consistența. Ele se îndepărtează, de regulă, cu demachiant pe baza de ulei. Astfel, dacă transpiri sau mergi la piscină, nu te vei îngrijora că machiajul ți s-ar putea întinde.

3. Rujurile lichide, senzația verii

Dacă te-ai obișnuit să porți rujuri de tip baton, cu textură mată, vara trebuie să știi că este sezonul în care se poartă texturile lichide. Gloss-urile și luciurile de buze sunt vedetele acestui anotimp, însă dacă nu vrei să renunți la texturile mate, poți opta pentru rujurile lichide care se matifiază după aplicarea pe buze. Acestea ofera rezistență îndelungată, sunt mai cremoase și nu îți vor usca buzele.

4. Iluminatorul te scoate din anonimat

Fără doar și poate, iluminatoarele sunt produsele de top ale verii. Nicicând nu e o ocazie mai bună să îți evidentiezi cele mai frumoase trăsături, aplicând pe acestea iluminator!

Pe piața cosmeticelor vei găsi atât iluminatoare lichide, cât și solide – rămâne la alegerea ta pe care îl preferi!

Iluminatoarele lichide au o textură blândă și oferă prospețime fetei. Se aplică peste fondul de ten și se fixează cu un burețel sau cu o pensulă. Pentru o strălucire cât mai naturală, poți amesteca iluminatorul lichid cu fondul de ten. Sau îl poți aplica în forma lui originală pe punctele cele mai înalte ale feței – pe pomeți, osul frunții, arcada, în colțul intern al ochilor și pe arcul lui Cupidon.

Iluminatoarele solide, sub formă de pudră compactă, se aplică în aceleași zone, de preferat cu o pensulă care să nu rețină foarte multă cantitate de produs. Dacă se dorește un efect mai intens, se recomandă ca pensula să fie umezită înainte de aplicare.

Produsele la care trebuie să renunți în sezonul estival

Pentru a-ți fi mai ușor să alegi produsele pe care trebuie să le folosești pe timpul verii, atunci când îți realizezi machiajul, iată care sunt acelea la care trebuie să spui pas:

–           Machiajul de tip smokey eyes, cu excepția evenimentelor care se desfășoară pe timpul serii. Apelează, totuși, la un make-up artist, chiar și atunci când vrei să îl porți pe timpul serii. Acesta este mai dificil de realizat, iar pentru rezistență este nevoie să fie realizat cu produse profesionale.

–           Fardurile cremoase – riști că acestea să se strângă în pliul pleoapei, din cauza căldurii. Optează doar pentru farduri lichide.

–           Renunță la pudra compactă, aceasta blochează porii și încarcă tenul. Poți folosi pudra minerală, dar să o aplici doar în zona T.

Cele mai citite

Maia Sandu ar putea face o vizită la Kiev

Președinta Maia Sandu ar putea face o vizită la Kiev, unde ar urma să aibă o întâlnire cu președintele Volodimir Zelenski. "Există un asemenea...

Planul Urbanistic General al Capitalei a fost anulat în instanță

Planul Urbanistic General (PUG) al Capitalei a fost anulat în instanță, printr-o decizie a Tribunalului București. Decizia instanței anulează Hotărârea Consiliului General al Municipiului București...

Imediat după ce Republica Moldova a devenit candidat la UE, Maia Sandu l-a sunat pe Klaus Iohannis

Imediat după ce Republica Moldova a primit statutul de candidat la UE, Maia Sandu l-a sunat pe Klaus Iohannis. Președinta Maia Sandu a făcut această...
Ultima oră
Pe aceeași temă