3.9 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeLifestyleBeauty4 metode pentru a scăpa de părul inestetic de pe picioare

4 metode pentru a scăpa de părul inestetic de pe picioare

Decizia de a îndepărta părul de pe corp sau picioare este determinată de factori ce țin de igienă și sănătate personală, nu doar de tendințele din exterior ce impun anumite standarde de frumusețe. Atribut de necontestat al feminității, pielea unei femei trebuie să fie îngrijită și delicată, motiv pentru care au existat metode de îndepărtare a firelor inestetice încă din vremurile antice.

În prezent, există mai multe modalități pentru epilare. Metoda cea mai eficientă în cazul tău va fi cea care te ajută să obții rezultate maxime cu un disconfort minim, deoarece fiecare dintre aceste soluții are avantaje sau dezavantaje, în funcție de toleranța ta la durere sau la disconfortul creat. Îți prezentăm mai jos câteva dintre acestea.

Epilarea cu benzi depilatoare

Epilarea cu ceară este una din metodele clasice, cele mai des utilizate de îndepărtare a părului nedorit de pe corp sau picioare. Benzile prevăzute cu ceară prezintă însă un avantaj deoarece sunt produse depilatoare foarte practice și la îndemână, fiind recomandate chiar și pentru utilizarea acasă. În plus, nu va fi nevoie să încălzești ceara, deoarece smulgerea firelor se face la rece, aplicând doar o ușoară căldură de la mâini în prealabil. Stratul aplicat este subțire și perfect controlat, metoda fiind astfel extrem de igienică, rapidă și eficientă.

Părul este astfel eliminat în siguranță, direct de la rădăcină, încă de la prima aplicare, iar din acest motiv te vei bucura de rezultate de durată, pe termen lung. Timp de până la patru săptămâni nu va mai trebui să-ți faci griji decât în privința întreținerii ocazionale, deoarece firele crescute ulterior pot fi eliminate tot cu ajutorul acestor folii care smulg și firișoare scurte, de 2-5 cm, din orice porțiune de pe corp.

Epilarea cu cremă depilatoare

Epilarea cu ajutorul unor creme depilatoare este o metodă utilă oricând ai nevoie de o soluție rapidă pentru a îndepărta eficient părul de pe picioare. Firele nedorite și inestetice pot fi îndepărtate nu doar de pe picioare, ci și de pe brațe, axilă sau din zona inghinală.

Procedeul constă în aplicarea produsului depilator pe suprafața de piele vizată, și lăsat să acționeze în funcție de perioada indicată pe ambalaj sau etichetă. Pentru a evita eventuale iritații sau reacții alergice testează înainte de utilizare pe o mică porțiune de piele.

Crema are acțiune rapidă, acționează în circa 3 minute și poate fi îndepărtată cu ușurință atunci când faci duș. În plus, emoliază și hidratează pielea după epilare, fiind special concepută atât pentru pielea normală cât și pentru cea sensibilă. Alege însă produse doar branduri cunoscute, de încredere, pentru a fi sigură de testarea lor dermatologică.

Epilarea cu aparat de ras

În ultimii ani, inovațiile tehnologice au permis obținerea de aparate performante, cu ajutorul cărora eliminarea părului inestetic de pe corp se face în siguranță și nedureros.

Epilatorul electric este un dispozitiv ușor de folosit acasă pentru a elimina firele de pe picioare sau din alte porțiuni ale corpului. Aparatul de ras este prevăzut cu discuri ceramice care asigură viteze diferite de rotație, astfel că îl poți utiliza în funcție de gradul tău de disconfort sau de sensibilitatea pielii.

Este necesar însă să testezi procedura pe o suprafață mică înainte, pentru a-ți evalua rezistența la durere. Mai mult, o baie caldă va ajuta la deschiderea porilor pentru ca epilarea să se facă mai puțin dureros.

Epilarea cu laser sau IPL

Fotoepilarea sau epilarea definitivă se poate realiza cu ajutorul laserului sau a tehnologiei cu lumină intens pulsată (IPL). Cea din urmă este posibilă și acasă, folosind un dispozitiv special creat pentru uz domestic. Acesta are o putere bine reglată, iar intensitatea fascicolului luminos este calculată astfel încât să nu provoace leziuni sau răni.

Metodele de tip laser sau IPL sunt singurele prin care se îndepărtează definitiv părul de pe oricare suprafață a corpului, deoarece fascicolul distruge rădăcina și foliculii unde se formează firele. Cu toate acestea, funcționează eficient doar pentru părul de culoare închisă, ai nevoie de mai multe ședințe iar dacă folosești acasă un astfel de aparat, efectul e valabil pe o perioadă de doar circa șase luni.

Cele profesionale sunt prevăzute însă cu accesorii specifice pentru fiecare zonă a corpului, permițând utilizarea chiar și pentru îndepărtarea părului inestetic de pe față. Este o metodă preferată de femeile moderne, în pas cu descoperirile de ultimă oră. Oricare ar fi metoda de epilare preferată, asigură-te că testezi înainte produsul pe o mică porțiune de piele, pentru a te bucura apoi de rezultate timp de mai multe săptămâni!

Cele mai citite

Epidemie de rujeolă: Noi precizări ale ministrului sănătății

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, în contextul în care avem aproape 2.000 de cazuri în 29 de județe. Numărul...

“Vor fi vești rele din Ucraina”, avertizează liderul NATO, Jens Stoltenberg

Secretarul general al Alianței Atlantice, Jens Stoltenberg, avertizează comunitatea statelor occidentale că "vor fi vești rele din Ucraina". Liderul NATO a transmis acest mesaj într-un...

Secretarul de stat pentru relația cu Republica Moldova s-a întâlnit cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene

Secretarul de stat Adrian Dupu, șeful Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, s-a întâlnit cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac. Întâlnirea...
Ultima oră
Pe aceeași temă