18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleBarcelona și Manchester United sunt marile perdante ale sfârșitului de săptămână în...

Barcelona și Manchester United sunt marile perdante ale sfârșitului de săptămână în Primera și Premiere League

Spania, Franța și Anglia au oferit la finele săptămânii cele mai interesante partide terminate cu rezultate care au surprins pe toată lumea. Astfel, Barcelona a fost învinsă pe Camp Nou, cu 2-1, de nou-promovata Deportivo Alaves. Catalanii au suferit primul eşec al sezonului în La Liga, cu Messi, Suarez şi Iniesta rezerve. Oaspeţii au dat însă lovitura prin Deyverson şi au terminat prima repriză în avantaj. Mathieu a restabilit egalitatea imediat după pauză, în urma unui corner executat de Neymar. Luis Enrique i-a trimis pe rând în teren pe Messi, Iniesta şi Suarez, însă tot oaspeţii au marcat. Gomez Perez Ibai a scăpat singur spre poarta lui Cillesen şi a înscris golul victoriei pentru nou-promovata Alaves (64). În prelungiri, Messi putea evita înfrângerea, dar a trimis alături din interiorul careului, iar Barca a rămas la trei puncte în urma rivalei Real Madrid.

Ultima campioană a Spaniei care a pierdut pe teren propriu în fața unei nou-promovate a fost tot  Barcelona, în 2010, când a fost învinsă acasă de Hercules Alicante, cu 2-0.

În Premier League, Manchester City a învins-o pe rivala United, pe Old Trafford, cu 2-1, într-unul dintre cele mai aşteptate dueluri ale anului, care i-a avut în prim-plan pe Jose Mourinho şi Pep Guardiola. Meciul a început şi s-a terminat cu o îmbrăţişare caldă între cei doi. "Cetăţenii" au dominat prima parte a meciului şi au condus cu 2-0, după reuşitele lui De Bruyne şi Iheanacho, ambele după greşeli de poziţionare comise de Blind.

Totuşi, Blind nu a fost singurul responsabil cu gafele: Claudio Bravo, aflat la debutul în tricoul lui City, i-a făcut două cadouri lui Zlatan Ibrahimovic, dar suedezul nu a profitat decât o dată. Repriza a doua a adus ocazii de a marca de ambele părţi, dar scorul a rămas neschimbat şi Manchester City ajunge la 4 victorii în primele 4 etape, Pep fiind doar al patrulea manager care reuşeşte această performanţă în Premier League, după Mourinho, Hiddink şi Ancelotti). Aceasta a fost a 17-a întâlnire directă dintre Mourinho şi Guardiola, ibericul fiind în avantaj: a înregistrat 8 victorii, 6 egaluri şi 3 înfrângeri.

În Franța, AS Monaco s-a instalat în fotoliul de lider

Monaco este lider în Ligue 1 după primele patru etape. Trupa portughezului Jardim a făcut scor în deplasarea de la Lille şi are 10 puncte în clasament. Echipa din Principat s-a impus cu 4-1 pe terenul celor de la Lille.

Monaco a avut un start excelent de meci în deplasarea de la Lille. Sidibe l-a învins pe Enyama cu un şut de la 20 de metri la care portarul gazdelor nu a avut reacţie. Atacantul monegascilor nu s-a bucurat la reuşita împotriva fostei sale echipe.

Oaspeţii s-au desprins repede. Adama Traore a marcat pentru 2-0 după o centrare respinsă în apropierea porţii de Enyama. Lille a schimbat doi jucători la pauză, însă tot Monaco a marcat. Fabinho a punctat pentru 3-0 cu un voleu perfect.

Polonezul Glik şi-a trecut numele pe lista marcatorilor după centrarea excelentă a lui Joao Moutinho. Julian Palmieri a salvat onoarea gazdelor în ultimul minut de joc.

S-a terminat 4-1 pentru Monaco, lider în Hexagon după primele patru etape.

 

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă