16.3 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăLifestyleFC Sevilla, campioana Ligii Europa, după 3-2 cu Dnepr. Spaniolii au scris...

FC Sevilla, campioana Ligii Europa, după 3-2 cu Dnepr. Spaniolii au scris istorie!

Update 23.40. FC Sevilla a cucerit pentru a patra oară Liga Europa/Cupa Uefa, devenind astfel cel mai de succes club din istoria aceastei competiții. Spaniolii s-au impus în finala de la Varșovia cu scorul de 3-2 în fața lui Dnepr.

Finala dintre Dnepr și Sevilla a fost una dintre cele mai dinamice din ultimii ani, fiind înscrise nu mai puțin de 5 goluri în cele 90 de minute regulamentare, plus alte 4 suplimentare. 

Golurile au fost marcate de: Krychowiak 28', Bacca 31',73' (Sevilla) – Kalinić 7', Rotan 44' (Dnepr).

FC Sevilla a câștigat al doilea titlu consecutiv, după ce a mai reușit o astfel de dublă în sezoanele 2005-2007. Cucerirea Ligii Europa a avut o miză mult mai mare decât până acum, conform noului regulament. Sevilla va evolua direct în grupele Ligii Campionilor, din poziția de deținătoare a titlului Europa League. Astfel Spania va fi singura țară din Europa care va avea șansă să trimită 5 echipe în Liga Campionilor în sezonul următor.

Pentru Dnepr, marea revelație a turneului, a fost prima finală de cupă europeană disputată.

—-

Live Score Dnepr – Sevilla: 2-3

Urmăriți aici rezultatul și fazele principale ale meciului, actualizate.

Ora 23.30: Matheus (Dnipro) se prăbușește pe teren, intervine echipa medicală. Jucătorul lui Dnipro și-a pierdut cunoștința pentru câteva momente. Cel mai probabil va fi dus direct la spital. Ucrainenii rămân în 10 oameni, după ce și-au irosit toate mutările.

Ora 23.30: Schimbare Sevilla: Banega, înlocuit de Iborra.

Ora 23.28: Schimbare Kankava, înlocuit de Shakov. 

Ora 23.20: Schimbare Dnepr: Kalinic, înlocuit de Seleznyov.

Douăzeci de minute mai au la dispoziție ucrainenii pentru a egala și a duce meciul în prelungiri.

Ora 23.15: GOOOL, Sevilla! Carlos Bacca își trece dubla în cont.

Ora 23.10: Schimbare Dnepr: Fedorchuk, înlocuit de Bezus.

Ora 23.04: Galben, Sevilla: Carrico primește cartonașul. 

Ora 23.00: Schimbare Sevilla: Coke, în locul lui Reyes.

Ora 22.48: A început repriza a doua. Nicio schimbare la pauză.

PAUZĂ

Ora 22.32: Cartonașe galbene: Krychowiak (Sevilla), Kalinic (Dnepr)

Ora 22.29: GOOOL, Dnipro! Rotan a reușit un gol superb din lovitură liberă.

Ora 22.16: GOOOL, Sevilla! Bacca întoarce scorul, după ce a driblat doi adversari, inclusiv portarul, și a reușit să marcheze.

Ora 22.13: GOOOL, Sevilla! Krychowiak egalează, asistat de Bacca.

Ora 22.02: Galben Dnipro – Kankava vede primul cartonaș al meciului.

Ora 21.52: GOOOL, Dnepr! Ucrainenii deschis scorul în minutul 7, prin N. Kalinić.

Ora 21.45: A început finala Ligii Europa 2015.

Echipele de start

Dnepr: Boiko – Fedeţki, Douglas, Şeberiaşko, Leo Matos – Kankava, Rotan – Fedorciuk, Matheus, Konoplianka – Kalinici
Antrenor: Miron Markevici.

FC Sevilla: Rico – Aleix Vidal, Daniel Carrico, Kolodziejczak, Tremoulinas – Mbia, Krychowiak – Reyes, Banega, Vitolo – Bacca
Antrenor: Unai Emey

Avacronică Dnepr vs Sevilla

Dnepr și FC Sevilla vor disputa, miercuri, de la ora 21.45, o finală atipică a Ligii Europa, una în care se vor duela două echipe complet diferite, care pot produce multe surprize pe continent.

Finala de la Varșovia, din 27 mai, este una dintre cele mai interesante din ultimele ediții ale competiției, după ce în ultimul act au ajuns campioana en-titre, FC Sevilla și surpriza acestui sezon, Dnepr. Ambele echipe au mize importante și recorduri de doborât, iar acest meci va fi primul din istorie dintre cele două.

Pentru Sevilla finala din acest an ar putea însemna al patrulea titlu în această competiție, ceea ce ar transforma gruparea spaniolă în cea mai de succes echipă din istoria Ligii Europa. Antrenorul Unai Emery nu a ascuns faptul că atât el, cât și echipa își dorește foarte mult să intre în istorie.

Dnepr rămâne o mare surpriză a fotbalului european din acest an. O echipă cu investiții în transferuri la nivelul Stelei și care va termina campionat în Ucraina pe locul 2 sau 3, Dnepr a scos din Liga Europa nume mari. Ucrainenii își doresc foarte mult să facă ceea ce Steaua nu a reușit în sezonul 2005/2006. Atunci, steliștii erau surpriza din semifinalele Cupei Uefa, având cele mai mici șanse dintre ultimele 4, la fel cum a fost și cazul lui Dnepr în acest an. Spre deosebire de Steaua, care era eliminată dramatic de Middlesbrough (britanicii pierdeau ulterior tot cu Sevilla), Dnepr a reușit să treacă de penultimul act, iar acum va porni cu o șansă bună la titlu.

Echipele pregătite de Emery și Markevici

Echipa probabilă Dnepr: Boyko; Fedetskiy, Douglas, Cheberyachko, Léo Matos; Kankava, Rotan, Fedorchuk, Matheus, Konoplyanka; Kalinić.

Echipa probabilă Sevilla: Rico; Coke, Carriço, Kolodziejczak, Trémoulinas; Mbia, Krychowiak; Aleix Vidal, Banega, Vitolo; Bacca.

Din lotul ucrainean o absență notabilă este cea a lui Zozulya, suspendat. Nici Sevilla nu se va putea baza pe Pareja, accidentat. Însă cele două cluburi vor avea la dispoziție cele mai bune echipe posibile.

Bilanț meciuri în Europa

Dnepr are 18 meciuri jucate, față de 14 ale Sevilliei, în această ediție a cupelor europene. Ucrainenii au început din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, ajungând în cele din urmă în grupele EL. Un capitol care i-ar putea trage în jos pe ucraineni este cel al faulturilor, echipa având cele mai multe galbene, 51, din acest sezon, cu 20 mai multe față de spanioli.

Sevilla este neînvinsă de 9 meciuri în Liga Europa, în timp ce ucrainenii au legat doar 4 meciuri fără înfrângere. Spaniolii stau mai bine și la meciurile directe cu ucrainenii. Sevilla are 3 victorii și un egal în precedentele meciuri, în timp ce Dnepr a pierdut singuru meci cu o echipă din Spania, Real Zaragoza. Bilanțul celor 46 întâlniri între echipele ucrainene și cele iberice este de: 9 victorii (Ucraina), 24 victorii (Spania), 13 egaluri. În cazul în care se ajunge la lovituri de departajare, tot Sevilla este echipa care are un record mai bun, câștigând ambele finale decise în acest mod, în timp ce Denpr a fost învinsă într-o astfel de partidă (sferturi Liga Europa).

În ediția din acest an a Ligii Europa parcursul lui Dnepr a fost: 1-1/1-0 Napoli (semifinale), 0-0/1-0 Club Brugge (sferturi), 1-0/1-2 Ajax (optimi), 2-0/2-2 Olympiakos (16-imi). Grupa F: Inter (12 p.), Dnepr (7), Qarabag (6), Saint-Etienne (5).

Parcursul FC Sevilla: 3-0/2-0 Fiorentina (semifinale), 2-1/2-2 Zenit (sferturi), 3-1/2-1 Villarreal (optimi), 1-0/3-2 Monchengladbach (16-imi). Grupa G: Feyenoord (12 p.), Sevilla (11), Rijeka (7), Standard Liege (4).

Cotele la pariuri o dau pe Sevilla favorită clară a duelului de miercui seară, cu o cotă de circa 1.70, în timp ce ucrainenii au primit peste 5.00, iar un egal în timpul regulamentar de joc este cotat cu 3.75.

Cele mai citite

Zelenski se precipită: Ucraina are nevoie de “o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi seara că Ucraina are nevoie de "o accelerare semnificativă" a livrărilor de armament de la partenerii săi...

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...
Ultima oră
Pe aceeași temă