1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăLifestyleAugmentarea mamară: Ce trebuie să ştii despre această operaţie

Augmentarea mamară: Ce trebuie să ştii despre această operaţie

Chirurgia estetică este o practică populară, dar mărirea sânilor este de departe cea mai căutată procedură. Augmentarea mamară este efectuată pentru a mări dimensiunea și a modifica forma sânilor unei femei. Acest lucru se face în primul rând și în mod tradițional cu implanturi mamare.

  1. De ce să optezi pentru augmentare mamară?

Există o mulțime de motive pentru care femeile optează pentru acest tip de intervenție estetică, inclusiv atunci când au o asimetrie semnificativă sau au experimentat o diminuare a volumului sânilor din cauza pierderii în greutate, a sarcinii sau, în general, pentru a-și îmbunătăți forma și volumul sânilor și pentru a avea sâni aflați în echilibru, ca și dimensiune, cu restul corpului.

Ce tipuri de implanturi mamare sunt disponibile?

Implanturile mamare sunt compuse dintr-un înveliș de silicon care este fie umplut cu un gel de silicon coeziv, fie cu soluție salină. În cele din urmă, decizia asupra implantului de utilizat se va reduce la obiective estetice și preferințe personale.

În afară de material, implanturile vin și în diferite forme și dimensiuni. Implanturile rotunde sunt destul de populare și sunt alese în general de femeile care doresc o ridicare substanțială a sânilor, decolteu și plenitudine, iar implanturile în formă de lacrimă pot fi o variantă recomandată în unele cazuri în care se dorește menținerea unei forme mai naturale a sânilor.

Cum diferă tipurile de implanturi?

Implanturile saline sunt învelișuri din silicon umplute cu apă sărată sterilă sau soluție salină. Dacă implanturile saline curg, soluția salină va fi absorbită de organism. Această scurgere poate apărea doar în cazuri extrem de izolate, fiind un un eveniment neobișnuit. Implanturile de silicon sunt umplute cu un gel special, de calitate medicală, care este menit să creeze o senzație mai naturală și la atingere, în comparație cu implanturile saline.

La ce să te aștepți în timpul procedurii?

Operația este de obicei efectuată fie cu anestezie generală, ceea ce înseamnă că pacientul este fie adormit, fie este anesteziat local pentru procedură. Acest lucru variază în funcție de chirurg și pacient, așa că asigură-te că ai o discuție cu medicul tău în prealabil.

În timpul intervenției chirurgicale, chirurgul realizează mici incizii pentru a crea un „buzunar” pentru a face loc implantului. Odată poziționat implantul, inciziile vor fi închise și bandajate. În general, întreaga procedură durează de obicei două ore sau mai puțin, iar pacienții pot merge acasă curând după operație.

Cât va dura recuperarea?

Recuperarea variază de la un pacient la altul, astfel încât timpul total de recuperare al fiecărei persoane poate fi diferit. În medie, recuperarea completă variază între patru și șase săptămâni. Majoritatea pacienților se vor simți recuperați substanțial în decurs de o săptămână de la operație, dar medicii recomandă, în general, să mențină o activitate ușoară și să nu facă exerciții fizice intense până când pacientul este complet vindecat.

Rămân cicatrici după operație?

Toate inciziile cutanate sunt permanente și vor lăsa un fel de cicatrice, dar în majoritatea cazurilor se vindecă foarte bine și devin mai greu de văzut cu timpul. Majoritatea chirurgilor pot lăsa cicatrici minime într-un loc discret, cum ar fi sub sân, dar pacienții ar trebui să întrebe întotdeauna despre dimensiunea și plasarea cicatricilor înainte de operație.

La ce fel de rezultate te poți aștepta în urma unei augmentări mamare?

Este important să intri în această intervenție chirurgicală cu așteptări realiste. Acest tip de procedură de mărire a sânilor poate: îmbunătăți plenitudinea sânilor, reduce asimetria sau pierderea de volum, mări proiecția, dimensiunea și forma sânilor sau crea un raport șold-sân mai echilibrat.

Augmentarea are unele limitări și, în cazul sânilor lăsați, multe femei vor avea nevoie și de un lifting suplimentar al sânilor. Acest lucru este normal și poate fi realizat cu ușurință alături de procedura de augmentare mamară.

Rezultatele unei proceduri de implant mamar sunt de obicei de lungă durată. Implanturile mamare „rezistă” adesea până la 10 ani (acest interval de timp este variabil și poate fi mai mare sau mai mic), dar poate varia în funcție de pacient, tip, dimensiune și formă, printre alți factori. Pacienții aleg adesea să se supună la a doua sau chiar a treia procedură de mărire a sânilor, deoarece îmbătrânesc în mod natural și doresc să își mențină profilul estetic.

Pacienții menționează această procedură ca un mare plus pentru creșterea încrederii de sine, mai ales atunci când aceștia își creează și își mențin așteptări rezonabile pentru rezultatele obținute în urma unei augmentări mamare. Punerea întrebărilor potrivite și o comunicare eficientă cu medicul estetician înainte de procedură, poate contribui în mare măsură la oferirea unei experiențe minunate și, în cele din urmă, la atingerea obiectivelor tale estetice.

Cât costă de obicei această intervenție chirurgicală?

Costul exact ar trebui să fie întotdeauna discutat în detaliu cu medicul tău chirurg, deoarece poate diferi foarte mult în funcție de nevoile tale și mai ales de tipul de implant ales.

Pentru mai multe detalii despre augmentarea mamară îl puteţi contacta direct pe Dr. Maximilian Muntean la [email protected]

Cele mai citite

Yahoo oferă flexibilitate angajaților: Muncă remote de oriunde din Japonia și zborurile plătite

Yahoo Japan își dublează munca la distanță, spunând celor 8.000 de angajați ai săi că își pot face treaba de oriunde în țara din...

Scandalul facturilor uriașe. Ministrul Energiei promite miracolul

Legea plafoanelor și compensării la energie electrică va fi modificată săptămâna viitoare în ședință de guvern, astfel încât furnizorii care au calculat eronat facturile...

Cazul fetiței accidentată mortal de un polițist. Noi declarații ale tatălui micuței

A fost joia neagra în familia unei fetițe de 11 ani, care a murit ucisă pe trecerea de pietoni de un polițist care mâna...
Ultima oră
Pe aceeași temă