18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleAu plecat la ciuperci și s-au rătăcit. Cum au fost găsiți trei...

Au plecat la ciuperci și s-au rătăcit. Cum au fost găsiți trei bărbați din Harghita

3 bărbați plecați după ciuperci în apropierea Pasului Bucin, s-au rătăcit pe munte.  După mai mult de 3 ore de căutări, jandarmii din Harghita i-au găsit.

Apelul la 112 a fost făcut vineri în jurul orei 20.00. Un bărbat spunea că el și alți 2 bărbați sunt în pădure, nu recunosc zona și nu știu cum să ajungă înapoi la mașină, iar unul dintre ei este epuizat fizic.

Bărbatul a spus că cei 3 au plecat să strângă ciuperci, dar s-au rătăcit, după ce, fără să își dea seama, au părăsit traseul cunoscut.

În căutarea lor au fost trimiși 5 jandarmi. Alături de ei au venit 3 localnici din Praid și Joseni. Mașina de teren a unuia din cei veniți din Praid a fost de mare ajutor, în condițiile în care drumul forestier „Obârșia Satului” este greu accesibil chiar și pentru autospecialele jandarmilor.

Cineva din Ocna de Sus, în timp ce începuseră căutările, a mai făcut un apel și a anunțat că trei bărbați sunt plecați de la ora 13.00 de acasă, la o distanță de peste 20 de kilometri, pentru a strânge ciuperci. S-a dovedit ulterior că era vorba despre aceiași bărbați.

Folosind coordonatele GPS, obținute între timp de la apelant, jandarmii i-au găsit pe cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 49 și 52 de ani, doi din Odorheiu Secuiesc și unul din Praid, după o căutare de peste 3 ore.

Aceștia se rătăciseră undeva la 8 kilometri de DN 13B și la aproximativ 3 kilometri de mașina cu care au intrat pe drumul forestier, într-o zonă împădurită și în care se știe că prezența animalelor sălbatice este una obișnuită.

Unul dintre bărbați era epuizat fizic, dar cei trei au refuzat acordarea de îngrijiri medicale.

După aproximativ o oră în care au fost ajutați să se deplaseze de către echipele de intervenție, au plecat cu mașina proprie.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă