12 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăLifestyleARANJAMET FLORAL ÎN STIL IKEBANA

ARANJAMET FLORAL ÎN STIL IKEBANA

Plăcerea pentru aranjarea florilor caută să exprime pacea sufletească, echilibrul dintre natură și om – ikeru -a face pe cineva să trăiască și bana – floare.
Artiștii Ikebana încep lucrul prin a-și cere iertare de la floarea pe care o culeg, japonezii consideră că întâlnirea cu floarea respectivă se petrece doar o singură dată în viață.

Într-un aranjament trebuie să fie prezente, în armonie, toate cele 5 elemente care alcătuiesc universul: lemnul (plante), metalul, apa, pământul (vase) și focul (spiritul plantei, al celui care o aranjează și al privitorului).

Din tradiționalele aranjamentele ikebana nu trebuie să lipsească o ramură veșnic verde, simbol al nemuririi și caracterului neschimbător al adevărului. De regulă, în compoziția ikebanelor se folosesc frecvent tulpini și ramuri desfrunzite, tije și frunze cu o siluetă deosebită: orhidee, crizantemă albă, tros roșu, gypsophila, frunze de stromant sau orice alte frunze vă plac.

Dintre materiale se vor folosi: un ghiveci de ceramică, o bucată de burete vegetal, un cuțit și o foarfecă. Buretele vegetal se taie și se fixează în ghiveciul de ceramică. Dacă rămân goluri, acestea se completează cu bucățile rămase.Florile se fixează începând din centru spre periferie. Acestea se taie întotdeauna oblic, pentru a absorbi apa din buretele vegetal, trosul se așază în centru.

Cele trei fire de orhidee se taie oblic și se poziționează astfel: două fire în colțurile opuse, iar al treilea – asimetric față de celelalte două, astfel încât să formeze împreună un triunghi.

Crizantemele se curăță de frunze, pentru a nu da volum inutil aranjamentului. În continuare se taie fiecare buchețel, inclusiv bobocii, după care se distribuie uniform.

La fel se procedează și cu gypsophila, care va completa toate golurile aranjamentului dinspre centru spre margine.

Frunzele de stromant se așază sub firele de orhidee, pentru a da lungime aranjamentului.

Celelalte două frunze se poziționează perpendicular, în partea din spate, și se capsează astfel încât să aibă o linie dreaptă, care să pună în valoare firul de tros.
 

Cele mai citite

Nevaccinații pot asista la parada militară

Nevaccinații pot asista la parada militară dedicată Zilei Naționale a României, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat. După cum se știe, în ziua de...

Dezvoltarea roboților ucigași, se poate avea încredere în ei? Analiză despre noua cursă a înarmărilor

Armele inteligente artificiale transformă armatele din întreaga lume – ar trebui să ne îngrijorăm?  Roboții ucigași și dronele „kamikaze” sunt aici: armamentul inteligent artificial...

Rareș Bogdan va fi ministru

Rareș Bogdan va fi ministru în timpul guvernării PNL - PSD - UDMR. Chiar Rareș Bogdan a anunțat că va primi o asemenea funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă