23 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Alegeri FIFA: România susține un alt candidat. Schimbarea anunțată de Răzvan Burleanu

Federația Română de Fotbal și-a anunțat susținerea la alegerile pentru președinția FIFA pentru actualul șef al UEFA, francezul Michel Platini. În urmă cu doar câteva luni candidatul susținut de România era prințul iordanian Ali bin Al-Hussein, conform Agerpres.

Am prezentat colegilor mei din Comitetul Executiv toate cele șapte candidaturi, pe care le avem pentru FIFA. Prima noastră opțiune este susținerea lui Michel Platini pentru această funcție, în cazul în care va reuși să își clarifice problemele pe care le are la comisiile FIFA. Dacă Michel Platini nu va reuși să își rezolve aceste probleme, candidatul pe care FRF îl va susține, în mod necondiționat, este Gianni Infantino, actualul secretar general UEFA”, a spus Răzvan Burleanu.

Citește și Alegeri FIFA: Forul mondial a primit șapte candidaturi. Cine luptă pentru funcția de președinte

Dosarul candidaturii lui Michel Platini la președinția FIFA se numără printre cele șapte înregistrate miercuri, dar este înghețat pe perioada suspendării sale de către comisia de etică a FIFA, care se va încheia pe 5 ianuarie. Alegerile pentru funcția de președinte al FIFA sunt prevăzute pe 26 februarie, la Zurich.

La algerile din primăvară, înainte să izbucnească scandalul de corupție de la vârful FIFA, România îl susținea în cursa pentru șefia forului mondial pe Ali bin Al-Hussein. Acesta s-a retras din competiție, înaintea celui de-al doilea tur, iar Blatter a fost validat ca președinte pentru un nou mandat. Elvețianul și-a dat ulterior demisia, în urma implicațiilor sale în scandalul de corupție.

Citește și Tricolorii vor fi antrenați de Anghel Iordănescu la Euro 2016

Ultima oră
Pe aceeași temă