16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăLifestyleAdio Cupei Mondiale!

Adio Cupei Mondiale!

Pentru stadioanele din Nelspruit, Bloemfontein, Polokwane, Rustenburg şi Pretoria, Mondialul s-a încheiat. Meciurile din optimi au fost ultimele găzduite de aceste arene.

După mulţi ani de pregătiri, proiecte, dezvoltare şi agitaţie, stadioanele pentru care optimile de finală au reprezentat finalul Campionatului Mondial se gândesc deja la viitor şi la ce le va folosi ex-pe-rien-ţa de a fi găzduit cea mai mare competiţie sportivă mondială.

Stadionul Nelspruit Mbombela a găzduit câteva dintre cele mai interesate încleştări ale turneului şi a adus sărbătoarea Cupei Mondiale locuitorilor din provincia Mpumalanga. „Această  competiţie a făcut ca Nelspruit să existe pe hartă”, a spus Differ Mogale, cel care a coordonat activitatea din Nelspruit, locul unde  Australia a obţinut o victorie istorică, 2-1 contra Serbiei, în ultimul meci din grupă. „Unul dintre cele mai mari baruri din oraş a rămas fără bere când au sărbătorit australienii”, a spus Mogale. „Momente ca acesta ne-au arătat că nu trăim izolaţi, ci suntem parte din lumea aceasta”. În viitor Nelspruit speră să gestioneze cum trebuie succesul de care s-a bucurat la CM. „Ne-am descurcat bine în timpul copetiţiei şi această experienţă ne va ajuta să fim cel mai tare oraş pentru locuitorii noştri.”

Polokwane a fost un alt oraş gazdă care a construit un mare stadion înainte de Mondiale, aducând locuitorii din Limpopo aproape de evenimentul sportiv şi aşezând oraşul pe o treaptă superioară pe o scală largă a competiţiilor sportive. „Experienţa în sine a fost remarcabilă pentru noi ca oraş”, a spus Ndavhe Ramakuela, cel care a coordonat activitatea din Polokwane. Stadionul Peter Mokaba a găzduit încleştarea Franţa-Mexic, unul dintre cele mai importante meciuri ale grupei unde a evoluat echipa şi naţionala ţării gazdă.

Cu gândul la Anglia-Germania

Când Anglia a căzut în faţa Germaniei şi a părăsit Cupa Mon-dia-lă, s-au încheiat şi zilele disputelor fotbalistice din Bloemfontein. „Am fost extrem de în-cântaţi că ne-am numărat printre gazdele Cupei”, a spus George Mohlakoana, cel care a coordonat activitatea din Bloemfontein. „De asemenea, a fost un mare noroc pentru noi să fim martori la întâlnirea dintre Anglia şi Germania. A fost ca şi când am fi văzut un meci din sferturi sau semifinale”. Ca multe dintre celelalte oraşe gazdă, Bloemfontein va rămâne cu o infrastructură îmbunătaţită, incluzând re-pa-ra-ţiile de la drumuri, stadion sau sistemul de transport. „E mare tristeţe că nu vom mai găzdui nici un meci, dar suntem fericiţi cu ce ne-am ales după com-petiţie”, a spus Mohlakoana. 

Meciurile din sferturi, semifinale şi finale vor fi găzduite de stadionul „Ellis Park” şi arena „Soccer City” din Johannesburg, „Green Point” din Cape Town, „Moses Mabhida” din Durban şi „Nelson Mandela Bay” din Port Elizabeth.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă