Actriţa Catherine Deneuve scoate la licitaţie garderoba Saint Laurent

Actriţa Catherine Deneuve, care tocmai a împlinit 75 de ani, a decis să vândă la licitaţie hainele marca Yves Saint Laurent, creatorul de modă cu care a avut o prietenie apropiată şi pe care l-a inspirat, potrivit AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 29.10.2018 - 12:26

Vânzarea va avea loc la finalul lunii ianuarie, la Paris, a anunţat luni pentru AFP casa de licitaţie Christie's. 

Paltoane, taioare, rochii, accesorii, aproape 300 de loturi, unele unicat, realizate de celebrul creator de modă, care a murit în 2008, sunt în catalogul acestei vânzăr, un eveniment pentru lumea modei, care va avea loc în timpul Săptămânii haute couture de la Paris. 

Casa de licitaţie Christie's va propune 150 de piese, în timp ce o a doua vânzare va fi organizată doar pe internet. 

"Astăzi, mă despart de casa mea din Normandia unde am păstrat această garderobă, nu însă fără melancolie. Sunt creaţiile unui om atât de talentat, care nu a creat decât pentru a face femeile mai frumoase", a scris Catherine Deneuve într-un mesaj transmis de casa de licitaţie. 

Yves Saint Laurent a îmbrăcat-o timp de peste 40 de ani pe actriţă, atât pe scenă, cât şi în viaţa personală. 

Pentru François de Ricqlès, preşedinte al Christie's France, "această vânzare, care reuneşte unul dintre cei mai iluştri designeri francezi cu una dintre cele mai celebre actriţe franceze, va fi un eveniment". Catherine Deneuve "întoarce o pagină. Aceste haine au fost create pentru un simbol al casei Saint Laurent", a spus François de Ricqlès.

Printre piesele-cheie ale vânzării, care va face obiectul unei expoziţii publice, o rochie scurtă cu bretele brodate cu perle din colecţia primăvară-vară 1969, purtată de Deneuve la o întâlnire din acelaşi an cu Alfred Hitchcock are o estimare stabilită la 5.000 de euro. Un smoking haute couture din lână neagră, purtat de actriţă la un eveniment care a marcat a 20-a aniversare a casei Saint Laurent în 1982, ar putea fi vândută cu 1.500 de euro. O rochie lungă din şifon de culoare bleu din colecţia toamnă-iarnă 1997, a fost estimată între 2.000 şi 3.000 de euro. Catherine Deneuve a purtat-o la gala de închidere a Festivalului de la Cannes. 

Expoziţia garderobei Saint Laurent a actriţei va putea fi văzută cu acces liber din 19 până pe 24 ianuarie, la Christie's Paris. 

Comentarii