Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Academia Cațavencu

Share

Rl online 0 comentarii

24.03.2018 - 00:15

BULA DEMNITARULUI


Categoria „Cine nu spune adevărul minte“

Teodor Meleșcanu, căpitanul Evident: „Există foarte multe ştiri false care fac deliciul presei, dar care nu reflectă realitatea.“


Categoria „Eu respect, dar nu accept“

Kelemen Hunor, cetățean cu buletin românesc: „Eu respect decizia CCR de fiecare dată, când îmi place şi când nu-mi place, dar nu pot să accept aceste argumente şi modul în care au fost prezentate de preşedintele Curţii Constituţionale.“

Categoria „Alcoolul, cel mai bun prieten al binomului“

Marian Vanghelie, un om uman: „Domnul Ponta îl ştia pe Maior, ştia că are anumite disfuncţionalităţi. Le-am mai spus: de la 8-9-10 dimineaţa era într-o atmosferă încinsă. Gusta câte un whisky de la 8-9 dimineaţa. Pe la 10-11 era o problemă. Ponta ştia disfuncţionalităţile respective.“


Categoria „Cod galben de apă de ploaie“

Călin Popescu Tăriceanu, ginere în serie: „Desecretizarea protocoalelor trebuie făcută cât mai rapid. Poziţia preşedintelui Iohannis este un fel de apă de ploaie.“

 

GALAXIA TUTENGERG


Ce faci când ai skilluri, dar nu te focusezi suficient pe task-uri


am un prieten care-mi zice că-s “gay” pentru că beau ceai, spre deosebire de el, care e “straight” pentru că bea vin. Un altul spune “shit” când i se scurge zeama de la șaorma pe treningul ăla bun și “fucking shit” când varsă berea, care e mai importantă ca treningul.

Am trecut prin corporații unde femeile în halate albe care dădeau cu mătura erau numite “hygiene manager”, iar tipa care-i făcea cafeaua șefului era “personal assistant manager”.

Tot în corporația asta, la un “meeting” cu “the head of the social department”, omul mi-a zis că am “skills”, dar în același timp am o problemă de “mindset” și nu sunt destul de “focusat” pe noile “task-uri”, ceea ce-l făcea să se îndoiască de faptul că voi respecta “deadline-ul”. Boss-ul mi-a recomandat o ședință de “coaching” cu un “trainer” pentru a reveni în “top shape”. De fapt, vorba vine că mi-a recomandat. Mi-a spus “cristal clear” că e un “must”, apoi m-a trimis la “front desk” să fac programarea.

Acum, după ce am scăpat de coșmarul Valentine’s Day, pentru că-s dințos și am chelie, cică va trebui să mă pregătesc de Thanksgiving Day și Halloween. Un om stupid m-a întrebat odată: În ce te costumezi de Halloween? M-am uitat la el ca la un om stupid și i-am zis că o să mă costumez într-un ziarist de la Academia Cațavencu cu o bere-n mână. Iar stuipidul chiar a zis că e un concept interesant.
Altă dată, când am traversat pe partea cealaltă a străzii ca să nu fiu nevoit să salut un vecin, dar el m-a văzut și a venit după mine, am aflat fără să vreau că el se duce în piață să cumpere curcan pentru ­Thanksgiving Day. Și nu glumea, cică așa-i place ­nevesti-sii.

Și apoi m-am gândit la speriații ăia care cred că România e o colonie a Americii, de parcă ar fi ceva rău în asta, și mi-am dat seama că dacă chiar vrei să colonizezi pe cineva începi prin a-i băga limba pe gât.

Romenglish Patient

 

***

Comentarii

loading...