10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyle5 trucuri pentru a scăpa de bătăturile cauzate de pantofi

5 trucuri pentru a scăpa de bătăturile cauzate de pantofi

Pantofii noi și frumoși vin la pachet cu fericire și bună dispoziție, dar pot fi și sursa unor neplăceri: câte dintre noi nu ne-am confruntat cu bătături, bășici sau alte dureri provocate de purtarea unor pantofi fabuloși, dar deloc confortabil? Aceste surse de disconfort reprezintă o neplăcere ce se poate transforma uneori în durere insuportabilă, însă trebuie să știi că bășicile și bătăturile reprezintă răspunsul organismului la rană, protejând pielea afectată până la vindecare.

Cu alte cuvinte, nu asupra acestor semne trebuie să acționezi, ci în vederea prevenirii lor. Azi îți vom sugera cele mai comune și simple modalități de a scăpa pentru totdeauna de toată durerea provocată de pantofii noi. De la trucuri învățate de la femeile de pretutindeni la sfaturi de la specialiști, află cum să pui capăt tuturor „neînțelegerilor” dintre tine și pantofii tăi cei noi!

Asigură-te că alegi întotdeauna mărimea potrivită la pantofi!
Poate părea cel mai normal lucru din lume, dar știi câte femei dau greș din acest punct de vedere? Primul lucru de care trebuie să ții cont este necesitatea de a proba de fiecare dată pantofii pe care ai de gând să îi cumperi. Multe dintre noi, cunoscându-ne prea bine mărimea sau fiind în criză de timp, alegem să cerem rapid vânzătoarei măsura potrivită și fugim încântate cu perechea din magazin. Dar nu toți pantofii sunt concepuți la fel, așa că vei avea surpriza de a constata că mărimea ta poate fi diferită în funcție de tipul de încălțăminte (de exemplu, la balerini e recomandat să alegem un număr mai mic decât la cizme) sau de producător.

Un alt truc neprețuit va fi acela de a merge la cumpărături în momentul potrivit. Cel mai bine e dimineața devreme, deoarece după-amiaza sau seara poți avea picioarele umflate din cauza activităților depuse. Un alt criteriu de care să ții cont sunt articolele cu care vei purta modelul de încălțăminte respectiv: dacă îți cumperi ghete, probează-le neapărat cu șosetele cu care le vei purta.

De asemenea, nu te rezuma doar să încerci pantoful: fă câțiva pași cu el prin magazin, ca să te asiguri că între voi există compatibilitate perfectă.

Lărgește pantofii prea mici!
Principalul motiv din cauza căruia ne confruntăm cu bătături și bășici e legat de pantofii mult prea mici. Dacă nu ai ținut cont de recomandările noastre de la punctul de mai sus și te-ai ales cu accesorii puțin mai mari, există un truc care te poate ajuta. Ia o pereche de șosete și încălzește-o cu foehn-ul sau pe calorifer, apoi încalț-o și plimbă-te în pantofii care nu ți se potrivesc. Căldura emanată de șosete va ajuta la dilatarea încălțămintei, care „se va lăsa”. Din păcate, trucul nu funcționează decât dacă pantofii îți sunt mai mari cu maximum o jumătate de mărime.

 

 

Nu aștepta să intervină durerea!
Pleci mândră către job, încălțată în pantofii noi despre care știi că vor face furori. Ești conștientă de faptul că există riscul de a-ți provoca bătături și simți cum te deranjează, dar preferi să ignori disconfortul. Comiți o mare greșeală, fiindcă acum este exact momentul când ar trebui să intervii: pielea a început să fie frecată și se pregătește să dezvolte bătătura. Asigură-te că ai mereu la tine plasturi, în geantă sau în portofel, aplică unul pe zona afectată și vei fi apărată cu loialitate.

Protejează cu precauție zonele delicate!
Uneori, se întâmplă să facem bătături nu neapărat din cauza pantofilor (sau nu numai din vina lor), dar și pentru că expunem o zonă ce a devenit deja mult prea sensibilă. Dacă știi că în general te confrunți cu bătături în anumite regiuni (cum ar fi în zona călcâiului sau în dreptul degetelor), înainte de a pleca de acasă aplică deodorant sau cremă pe suprafața respectivă. Vei crea astfel un strat protector, care va preveni frecarea ce poate da naștere bătăturilor.

Alege întotdeauna încălțăminte de calitate!
E poate cel mai important sfat atunci când vine vorba despre prevenția bătăturilor. Știi cum se spune: „e mai bine să previi decât să tratezi”. Dacă mizezi constant pe pantofi de calitate inferioară, niciunul dintre trucurile de mai sus nu va putea să te salveze de disconfort.

De partea cealaltă, pantofii de calitate sunt în general concepuți din piele sau din piele ecologică moale, impecabil confecționată, care nu depune presiune și nu freacă pielea. Fii atentă și la cusături, care ar trebui să fie inexistente sau foarte subtile. Observă-le conștiincios mai ales pe cele din dreptul călcâiului, care pot produce bătături destul de grave.

Prin urmare, investește în pantofi de damă de calitate, din cele mai bune materiale, care să sublinieze experiența și grija cu care au fost confecționați. Găsești astfel de modele în mediul online, produse care impresionează și prin aspectul stilat. Un astfel de exemplu sunt pantofii negri din piele naturală întoarsă, cu detalii glamour pe toc: arată fabulos, dar sunt extrem de comozi și nu va trebui să îți faci deloc griji în legătură cu bătăturile.

Pantofi negri din piele naturala intoarsa Iarina

Aceste sfaturi te vor feri de cele mai crunte bătături! Asigură-te că alegi mereu mărimea potrivită la pantofi, protejează zonele delicate, lărgește pantofii dacă e cazul, acționează la timp, înainte să se declanșeze durerea și investește mereu în modele de calitate. Cu ajutorul acestor sfaturi, vei păși mereu ca o zeiță pe pantofii tăi dragi, încrezătoare și fericită!

Cele mai citite

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă