13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăLifestyle5 motive pentru care este mai bine să mergi pe pârtie la...

5 motive pentru care este mai bine să mergi pe pârtie la început de primăvară

Cine a zis că dacă suntem la final de februarie trebuie să uităm de sporturile preferate de iarnă? Schiul și snowboard-ul sunt două activități asociate în primul rând cu lunile reci de iarnă din preajma sărbătorilor. Însă și începutul de primăvară poate fi un moment extraordinar de bun să mergi pe pârtie, mai ales dacă ești începător.

 

5 motive pentru care este mai bine să mergi pe pârtie la început de primăvară:

 

1. Cazările pot fi mai ieftine

În perioada sărbătorilor, prețurile la cazări pot fi chiar și duble față de restul anului, din cauza cererii uriașe. Odată cu apropierea primăverii, proprietarii încep să mai renunțe la unele pretenții financiare și poți găsi proprietăți extrem de atractive, la o distanță mică de pârtie, fără să faci un efort financiar extrem de mare. Astfel, te vei bucura atât de mișcare pe pârtie, dar și de aer proaspăt de munte și de atmosfera specială pe care stațiunile montane o oferă atunci când încă mai este zăpadă.

 

2. Este mai cald și te bucuri de mai multe ore de lumină

Acum că iarna este pe final și zilele sunt mai lungi și te poți bucura de un program mai bun pe pârtie. Ai grijă să îți iei însă cu tine ochelari sport care te vor ajuta să te descurci mai bine atunci când ești pe schiuri sau cu snowboard-ul în picioare. Soarele va fi mult mai puternic și te poate deranja destul de mult la ochi.

 

3. Pârtiile sunt un pic mai libere

Știi foarte bine cum arată o pârtie în timpul vârfului de sezon la munte. Îți este greu să găsești echipamentul potrivit din cauza cererii mari, ai puțin loc să te desfășori, mai ales dacă ești la început și vrei să înveți și este fi greu să găsești un instructor care să te ajute să prinzi primele mișcări corecte cu schiurile în picioare.

 

4. Zăpada este proaspătă și destul de moale

Și condițiile de schi sunt foarte bune în această perioadă a anului. Cum temperaturile nu sunt foarte scăzute, zăpada este încă proaspătă și nu vei găsi foarte multe porțiuni dificile cu gheață pe trasee.

 

5. Drumurile sunt mai accesibile

Mai ales în România, drumurile care duc spre principalele stațiuni montane din țară tind să se blocheze atunci când e perioada de vârf a sezonului de schi, fie din cauza ninsorilor puternice, fie din pricina aglomerației din trafic. Acum lucrurile arată mult mai bine și poți salva ore întregi (de care să te bucuri la un pahar de vin fiert), pe care altfel le-ai pierde pe drum, la volan.

Indiferent care este perioada aleasă pentru a merge la munte, pe pârtie, e important să ai la tine echipament adecvat sporturilor de iarnă. Vei avea nevoie de bluze termice, de pantaloni și geacă pentru schi și, ideal, de clăpari sau ghete pentru snowboard. Evită să-ți închiriezi încălțămintea de pârtie atât din motive de igienă, cât și de mărime. Atunci când ești la început și porți o gheată nepotrivită pentru piciorul tău, riști să înveți să schiezi greșit, din cauza poziției pe care piciorul o va avea. Investiția într-un echipament de pârtie, pentru începători, nu este atât de mare, dar vine cu siguranța igienei, confortului și a siguranței.

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă