Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Meseria de barman nu este una atât de ușoară precum publicul tinde să creadă.

4 lucruri neștiute despre barmanii profesioniști

A fi barman pare a fi extrem de simplu – zâmbești, servești clienții cu amabilitate, iar întreaga zi/noapte se desfășoară empatizand cu ceilalți. Lucrurile nu sunt tocmai ce par a fi, iar în cele ce urmează se vor enunță 4 lucruri mai puțin cunoscute despre barmanii profesinisti

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.01.2020 - 18:27

De cele mai multe ori, în special tinerii, asociază această profesie cu una prin care pot face bani de buzunar, combinând în același timp utilul cu plăcutul. Acest lucru are la mijloc un sâmbure a adevăr, dacă e să nu luăm în calcul profesia de barman dusă la gradul de profesionalism.

1.       Barmanii – „părinții petrecerilor”

După cum s-a spus și anterior, nu puține sunt persoane ce cred că barmanii se distrează pe cinste la orice petrecere. De fapt, totul este total invers – mereu trebuie să dea tot ce e mai bun din ei, să se autodepășească pentru a le servi clienților doar băuturi fine, ce le întrec așteptările.

În cadrul petrecerilor de orice fel, barmanii iau locul unor părinți, dacă se poate spune așa. Mai exact, profesia le impune să fie mereu atenți, vigilenți și mai ales pregătiți oricând să servească băuturi dintre care mai uimitoare. Totodată, după ce petrecerea se termină, precum niște părinți, sunt nevoiți să facă curat.

2.       Un barman profesionist își expune mereu propriul stil

Profesionismul unui barman este caracterizat de maniera în care echilibrează gusturile, de multitudinea rețetelor pe care le cunoaște, dar și de puterea de a-și expune propriul stil ori de câte ori prepară băuturi.

În tot ce ține de stil propriu intră și capacitatea de a improviza atunci când clienții îi cer acest lucru. Nu puțini sunt cei ce vor să încerce ceva nou așa că aleg să meargă pe mâna barmanului, cerându-i acestuia să îi suprindă. O astfel de cerere este momentul ideal pentru ca barmanul să își expună propriul stil, stil prin care poate cucerii gusturile clientului.

Acest lucru se regăsește și pe cartea de vizită a echipei Barblade, cu site-ul oficial https://www.barblade.ro/. Membrii echipei sunt niște profesioniști în adevăratul sens al cuvântului, iar feedback-ul pe care l-au primit de-a lungul timpului confirmă acest lucru. Totodată, implementarea propriul stil atunci când vine vorba de preparea băuturilor a fost deviza, elementul declanșator, după care Barblade s-a format și continuă să se dezvolte.

3.       Cu cât ești mai prietenos, cu atât ești mai aproape de succes

După cum s-a spus și anterior, o seară/zi de muncă pentru un barman înseamnă ore în care trebuie să comunice cu clienții și să îi suprindă în acelașitimp. Atât timp când este prietenos, deschis la nou, dar și atent la cerințele consumatorilor, cariera sa cu siguranță se va situa sub semnul profesionalismului.

Nimeni nu își dorește să fie servit de către o persoană ce nu schițează niciun zâmbet, una mereu serioasă și monotonă. Bineînțeles, există și astfel de barmani, însă cei mai mari în acest domeniu, cei a căror experiență își spune cuvântul, spun că de vină pentru această reținere sunt întocmai emoțiile ce vin la pachet cu punerea bazelor unei cariere de succes în această direcție.

Mai pe scurt spus, un barman poate primi eticheta de profesionist doar atunci când emoțiile sale nu mai intervin în felul în care își desfășoară activitatea. Zâmbetul pe buze și atitudinea pozitivă a unui barman sunt atuuri pe care aceștia le dobândesc în timp și prin multă muncă.

4.       Posibilitatea de a realiza mai multe lucruri în același timp – asul din mâneca barmanilor profesioniști

Să prepari o băutură fină acasă este destul de simplu – urmezi rețeta atent pentru că nu ești în niciun fel presat de timp, mai ales când aceasta este preparată pentru consumul propriu. Ceea ce îi face pe barmani atât de deosebiți este întocmai capacitatea de a prepara mai multe băuturi în același timp.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, barmanul în cauză trebuie să stăpânească bine rețelele, iar dexteritatea sa să fie mereu uimitoare. Un profesionist va putea mereu să pregătească o băutură selectă în timp ce discută cu un alt client sau în timp ce își notează în minte o comandă următoare.

Cei ce își doresc să beneficieze de serviciile unor barmani profesioniști în adevăratul sens al cuvântului, sunt invitați să ia legătura cu echipa Barblade.

 

 

Comentarii