0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăLifestyle3 moduri prin care să-ți protejezi locuința

3 moduri prin care să-ți protejezi locuința

În anul 2020 în România au avut loc 18.000 de furturi de locuințe. Practic, în fiecare zi au avut loc medie 49 de spargeri. În ultimii ani, hoții au devenit mai inventivi, reușind să pătrundă destul de ușor în casele românilor. În acest context, oamenii simt nevoia să se protejeze, iar cea mai comună modalitate de a face acest lucru este amplasarea camerelor de supraveghere. Totuși, trebuie ținut cont de faptul că, odată cu evoluția tehnologiei acestor echipamente, a evoluat și gândirea spărgătorilor de locuințe, astfel că aceștia reușesc să spargă chiar și case dotate cu sisteme de supraveghere performante.

Dacă stai la casă și vrei să fii cu un pas înaintea hoților, pentru a evita un incident neplăcut, atunci trebuie să iei câteva măsuri de siguranță, precum instalarea unor camere supraveghere exterior cu inregistrare, montarea unor uși de calitate și amplasarea bunurilor de valoare în locuri ascunse.

Camerele de supraveghere pot semnala prezența hoților

În general, hoții au câteva modalități de a acționa. Astfel, aceștia fie folosesc o identitate falsă, pentru a reuși să  primească acces în interiorul locuinței, fie încearcă să pătrundă prin efracție, cea de-a doua variantă fiind cea mai comună. Pentru a reuși să spargă ușa sau ferestrele, aceștia trebuie să ajungă la acestea prin traversarea curții. De aceea, aceasta ar trebui să fie și prima care trebuie să aibă un grad de siguranță ridicat. Astfel, poți opta pentru porți și gard înalte și rezistente, care să fie greu de traversat.

În plus, camerele de supraveghere pot fi un ajutor destul de mare în acest sens, deoarece poți monitoriza curtea în orice moment și poți vedea în timp real dacă cineva încearcă să-ți pătrundă în locuință. În acest mod, vei avea posibilitate să acționezi în timp util. De asemenea, în cazul în care are loc o spargere, poți consulta imaginile stocate de camere, pentru a putea ajunge la făptaș.

Ușile de calitate pot ține hoții la distanță

Așa cum am menționat anterior, cel mai des hoții pătrund în locuință prin forțarea ușilor și ferestrelor. Astfel, pentru a putea să previi un eveniment neplăcut, trebuie să optezi pentru uși de calitate, realizate din materiale rezistente și durabile. Când vorbim de rezistență, trebuie avut în vedere atât rezistența mecanică, cât și cea termică. În plus, acestea trebuie să fie prevăzute cu sisteme de închidere securizate, cu balamale rezistente, fixate bine în uși și în perete, cu chei ce nu pot fi copiate foarte ușor, cât și cu alte elemente ce pot îngreuna spargerea ușii.

Ține bunurile de valoare în locuri ascunse

Chiar dacă ai apelat la sisteme de supraveghere performante și uși de calitate cu un grad ridicat de securitate, poate exista situația în care spărgătorii să reușească să treacă nevăzuți prin curte, să spargă ușile și ferestrele și, implicit, să pătrundă în locuință. Pentru ca pagubele materiale să nu fie foarte mari, este indicat să păstrezi lucrurile de valoare, precum banii sau bijuteriile, în locuri bine ascunse.

Așadar, dacă vrei să fii cu un pas înaintea hoților, apelează la sisteme de supraveghere performante, optează pentru uși de calitate și nu uita să ascunzi foarte  bine banii și lucrurile de valoare. În plus, nu uita că un câine este cel mai bun prieten al omului și apelează la unul pentru a-ți proteja și mai mult locuința.

Cele mai citite

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...

Bilanț COVID, 4 decembrie: Numărul infectărilor și cel al deceselor au scăzut

Bilanț COVID, 4 decembrie: 1.490 de cazuri noi de infectare cu Sars COV 2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au...

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă