11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăLifestyle2.500 euro pentru finală

2.500 euro pentru finală

Agenţiile de voiaj din Olanda au fost luate cu asalt de fani care solicită să ajungă în ultimul moment în Africa de Sud, după ce echipa lor favorită a obţinut calificarea în finala Cupei Mondiale.

Întreaga ţară s-a trezit într-o euforie portocalie după ce Olanda a obţinut calificarea în finala CM pentru prima dată din 1978, iar oamenii arborează pe stradă culorile naţionale pe îmbrăcăminte, pe maşini, pe biciclete… Străzile au fost inundate de drapele portocalii, chiar şi unele case au fost ornate în această culoare.

Zeci de mii de olandezi, gata de plecare

Însă pentru mulţi nu este suficient să marcheze importanţa evenimentului urmărind meciul final dintr-o mare oranj. Brusc, Africa de Sud nu mai pare aşa departe şi mii de suporteri sunt gata să plătească sume importante de bani pentru a urmări ultimul act la locul faptei. „Este tipic olandez: o dată ce nebunia portocalie se dezlănţuie, toată lumea vrea să ia parte la ea”, a declarat Dick Gussen, purtătorul de cuvânt al agenţiei de turism Corendon.

Compania a închiriat special două Boeing-uri 747 pentru o mie de suporteri. Pentru 2.000 de euro, ei se vor îmbarca sâmbătă seară, vor petrece ziua de duminică în zonele special amenajate pentru fani la Johannesburg, înainte de a urmări partida şi de a pleca, seara, spre Olanda. Biletele de meci nu sunt incluse în acest preţ. Acestea costă între 440 şi 990 de dolari (350-790 de euro) şi dacă unii dintre suporteri le-au găsit deja, ceilalţi nu vor avea altă soluţie decât să urmărească meciul pe un ecran-gigant sud-african. La agenţia Oad, telefoanele sună continuu, explică directorul de marketing Wim Gramsma, care a început prin a solicita bilete FIFA, înainte de a găsi locuri în avion şi cazare la hotel. Oad are o listă de aşteptare de 8.000 de persoane şi speră să rezolve o mie de cereri.

Acelaşi lucru se întâmplă şi la TUI, unde Simone van den Berk contează pe 5.000 de clienţi gata să plece imediat: „Până acum am reuşit să organizăm un zbor suplimentar, care a plecat miercuri dimineaţă spre Johannesburg, cu 272 de persoane la bord. Da, este departe, este scump şi am citit multe despre insecuritate, dar este Cupa Mondială şi noi suntem în finală”, a declarat ea. Compania aeriană olandeză a prevăzut trei zboruri suplimentare, numărul maxim autorizat, cu plecare din Amsterdam sâmbătă seară, pentru a transporta o mie de persoane. Şi federaţia olandeză de fotbal (KNVB) a cerut oficial FIFA bilete suplimentare. Până acum, 2.900 de olandezi au cumpărat preţioasele tichete.

În Olanda este imposibil să mai găseşti ecrane gigant de închiriat. Festivităţile şi difuzările meciurilor în public s-au înmulţit şi toate ecranele-gigant de tip LED disponibile au fost închiriate dinainte de semifinale şi până după finala de duminică.

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă