6.1 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăInternaționalZeci de manifestanți pro-palestinieni din New York au blocat luni poduri și...

Zeci de manifestanți pro-palestinieni din New York au blocat luni poduri și un tunel al orașului

Zeci de manifestanţi pro-palestinieni din New York au blocat luni, pentru scurt timp, poduri emblematice şi un tunel al mega-oraşului american, pentru a protesta împotriva războiului dintre Israel şi Hamas din Gaza, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

De la începutul bombardamentelor devastatoare israeliene din Fâşia Gaza, în urma atacului sângeros lansat pe 7 octombrie de Hamas, New York trăieşte în ritmul acţiunilor în sprijinul palestinienilor sau a Israelului.

Oraşul multicultural cu 8,5 milioane de locuitori are aproape două milioane de evrei şi sute de mii de arabi şi musulmani. Aceste demonstraţii depăşesc însă diviziunile comunitare şi la ele se alătură mii de locuitori de toate credinţele din suburbiile New York-ului din statul New Jersey (la sud şi la vest), din peninsula Long Island (la est) şi comitatul Westchester (spre nord).

Într-o acţiune spectaculoasă sub un cer albastru sclipitor de iarnă, demonstranţii s-au legat şi s-au încătuşat unii de alţii, de anvelope şi scaune pe celebrul pod Brooklyn care leagă cartierul omonim de insula Manhattan, au remarcat jurnaliştii AFP.

“Este important pentru că trebuie să existe o încetare a focului (în Gaza). Este important să perturbăm viaţa de zi cu zi pentru a arăta că trebuie să punem capăt asediului Gazei”, a spus Olivia Levine, actriţă şi scriitoare în vârstă de 31 de ani.

Sub sloganurile “Palestina liberă!”, ea a asigurat că este “doar începutul” demonstraţiilor, în timp ce New York şi suburbiile sale sunt zguduite de trei luni şi aproape în fiecare zi de acţiuni pro-palestiniene şi în sprijinul Israelului, cel mai adesea paşnice.

Zeci de ofiţeri de poliţie au intervenit pentru a debloca şi a aresta protestatarii care s-au agăţat de infrastructura podului Brooklyn, în timp ce alte mişcări coordonate au avut loc pe podurile gemene Williamsburg şi Manhattan care leagă Brooklyn de Manhattan deasupra East River.

Zeci de demonstranţi au fost arestaţi pentru că au blocat traficul la intrarea în marele tunel Holland, ce leagă New York de New Jersey, sub râul Hudson.

Poliţia din New York a asigurat că traficul şi calmul au revenit la normal, dar nu a spus câte persoane au fost arestate.

Prima manifestație pro-Palestina are loc în București. Măsuri de ordine sporite

Mitingul pro-Palestina va începe la ora 14:30. O altă manifestație pro-Palestina din România are loc sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 16:00, pe Platoul Statuilor de la Universitate,

Ambasada Palestinei a anunțat că mai mulți ambasadori ai țărilor arabe vor participe la eveniment. Autoritățile au sporit măsurile de siguranță în zona unor obiective din Capitală ale comunităților evreiești și palestiniene din țara noastră.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă