6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialZeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, în timpul şedinţei Comisiei de dialog social desfăşurată la Prefectura judeţului, subprefectul judeţului Tulcea, Timur Memet, potrivit agerpres.ro.

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), Cristian Denuşi, a afirmat la rândul său că acesta este cel de-al patrulea val de disponibilizări anunţat de conducerea unităţii economice începând din luna august a anului 2022 şi că serviciile de preconcediere vor începe pe data de 9 aprilie.

“Urmează ca pe data de 9 aprilie să ne prezentăm la sediul Alum. Pentru cele 83 de persoane vom vedea la final câte vor veni la noi, dacă nu vor găsi un loc de muncă în altă parte. Noi vom începe măsurile de preconcediere, vom merge la ei, vom discuta, le vom oferi locuri de muncă vacante, pentru a nu pierde timpul. Practic, în cazul în care nu-şi găsesc un loc de muncă imediat, vor veni în evidenţa noastră şi vom încerca să-i recalificăm”, a menţionat directorul AJOFM, Cristian Denuşi.

El a adăugat că a vorbit deja cu reprezentanţii şantierului naval Vard Tulcea SA, cel mai mare angajator privat din judeţ, care s-a arătat interesat de a prelua forţa de muncă disponibilizată de la Alum SA.

“Ei acceptă forţă de muncă pe toate domeniile şi este posibil să vină cu noi. Ei au angajat tot ce a venit de la Alum SA”, a conchis directorul AJOFM, Cristian Denuşi.

Combinatul de alumină din municipiul Tulcea, parte a grupului Vimetco deţinut de miliardarul rus Vitali Matsitski, număra la începutul anului 2022 circa 780 de angajaţi, disponibilizările făcute în prima parte a acelui an fiind provocate de preţurile crescute ale energiei electrice şi gazelor.

Înfiinţat în anul 1973, combinatul de alumină din Tulcea asigura materia primă necesară combinatului din Slatina şi a fost unul dintre principalii angajatori privaţi din municipiu.

Sute de salariaţi din Tulcea, în şomaj

Criza loveşte din nou în judeţul Tulcea. Două firme importante din judeţ au întrerupt activitatea de producţie şi au trimis personalul în şomaj.

Luna iulie a debutat în judeţul Tulcea cu concedierea întregului personal al societăţii comerciale Tabco. 170 de salariaţi ai societăţii care deţine cel mai mare abator de carne de porc şi o fabrică de semiconserve şi conserve din judeţul Tulcea au fost trimişi în şomaj. Informaţiile privind închiderea definitivă a societăţii Tabco circulă de mai bine de un an.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă