17.2 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalYahoo oferă flexibilitate angajaților: Muncă remote de oriunde din Japonia și zborurile...

Yahoo oferă flexibilitate angajaților: Muncă remote de oriunde din Japonia și zborurile plătite

Yahoo Japan își dublează munca la distanță, spunând celor 8.000 de angajați ai săi că își pot face treaba de oriunde în țara din Asia de Est și că le va plăti zborurile către birou dacă vor trebui să vină vreodată, notează Euronews.

Lucrătorii companiei au putut să lucreze la distanță din 2014, dar pe măsură ce pandemia de COVID-19 a câștigat teren în 2020, programul s-a extins rapid.

Acum, aproximativ 90% dintre angajații Yahoo din Japonia lucrează în mod regulat de acasă.

Yahoo Japan – deținut de conglomeratul tehnologic Softbank – este un jucător important în industria IT a țării.

Portalul său web este unul dintre cele mai vizitate site-uri web din Japonia și operează o gamă largă de servicii, inclusiv un licitator online și un sistem de plată mobil, în timp ce Softbank operează o rețea mobilă marca Yahoo.

„După dialoguri și o serie de sondaje în care 90% dintre angajați au spus că fie nu i-a afectat, fie chiar le-a îmbunătățit performanța la locul de muncă, Yahoo a decis să-i lase să lucreze de oriunde în țară”, a declarat președintele companiei Kentaro Kawabe pe Twitter.

Schimbarea, anunțată miercuri, va intra în vigoare la 1 aprilie.

Avioane, trenuri și autobuze de lungă distanță

Angajații care aleg să locuiască mai departe de sediul companiei din Tokyo le vor fi decontate și cheltuielile de călătorie pentru zboruri interne, autobuze și trenuri expres, până la o indemnizație lunară maximă de 150.000 yeni (1.141 euro), a transmis Yahoo Japan.

Angajatul Yahoo Shinichiro Kakutani, a declarat pentru FNN News din Japonia că munca de la distanță i-a permis să se mute mai aproape de familie în stațiunea Yuzawa, la aproximativ 90 de minute de Tokyo.

„Sunt capabil să trăiesc chiar lângă mama mea în vârstă. O pot întreține”, a spus el.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă