3.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalVulcanul Cumbre Vieja din La Palma continuă să facă ravagii pe insulă

Vulcanul Cumbre Vieja din La Palma continuă să facă ravagii pe insulă

Râuri de lavă au înghiţit, la primele ore ale zilei de sâmbătă, mai multe clădiri situate în apropierea vulcanului Cumbre Vieja de pe insula spaniolă La Palma, informează Reuters.

Martori oculari au declarat că lava a distrus cel puţin patru clădiri din satul Callejon de la Gata, mai adaugă Reuters.

O serie de 37 de mişcări seismice s-au produs sâmbătă, cea mai mare având magnitudinea de 4.1, conform Institutului Geologic din Spania.

De la începutul erupţiei, pe 19 septembrie, lava a distrus circa 1.150 de clădiri şi 480 de hectare de teren, potrivit unei postări pe Twitter făcute sâmbătă de serviciul Copernicus al Uniunii Europene.

Mii de persoane au fost nevoite să fie evacuate din casele lor din La Palma

Circa 6.000 de persoane au fost evacuate din casele lor din La Palma, o insulă din arhipelagul Canarelor, cu o populaţie de aproximativ 83.000 de locuitori.

Fulgere au fost semnalate în apropierea erupţiei la începutul zilei de sâmbătă. Un studiu publicat în 2016 de revista Geophysical Research Letters a descoperit că fulgerele pot apărea în timpul erupţiilor vulcanice deoarece coliziunea particulelor de cenuşă creează o sarcină electrică.

Aeroportul din La Palma a fost redeschis sâmbătă, după ce fusese închis de joi din cauza cenuşii acumulate pe piste, a informat operatorul aeroportuar Aena, precizând că toate celelalte aeroporturi din Insulele Canare sunt operaţionale. 

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. S-a ocupat de partea de comunicare a instituției Avocatului Poporului, în calitate de consilier al Avocatului Poporului, în perioada februarie 2015- iulie 2019. Este absolvent și licențiat al trei facultăți: Facultatea de Fizică, Facultatea de Automatizări, Facultatea de Drept, ultima fiind terminată în iulie 2021. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rata Covid la București scade continuu

Rata Covid la București scade continuu, deși Guvernul României este tot mai preocupat de evoluția pandemiei. Duminică, 5 decembrie 2021, incidenţa Covid calculată la 14...

Dorel lovește înainte de Crăciun. Un brad montat în intersecție încurcă circulația

Dorel lucrează înainte de Crăciun. De data aceasta și-a găsit de lucru la Panciu, unde șoferii se plâng că din cauza unui brad montat...

Unde se plătesc amenzile de circulație

Unde se plătesc amenzile este o întrebare la care, din păcare, trebuie să afle răspunsul unii dintre români. O simplificare a procedurii de plată a...
Ultima oră
Pe aceeași temă