11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăȘtirile zileiVreme schimbătoare în următoarele două săptămâni

Vreme schimbătoare în următoarele două săptămâni

În Banat, până pe 21 februarie, vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 10 şi 14 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra pe parcursul zilei de 19 februarie. Spre finalul primei săptămâni, vremea se va răci semnificativ, astfel încât media maximelor va scădea spre 2 – 4 grade în zilele de 23 şi 24 februarie. În a doua săptămână, valorile termice vor fi în general constante şi apropiate de cele specifice perioadei, iar maximele se vor situa în medie între 6 şi 8 grade. Media minimelor va fi cuprinsă între -2 şi zero grade, cu excepţia nopţilor din perioada 23 – 25 februarie, care vor fi mai reci, cu o medie între -6 şi -4 grade. Vor fi precipitaţii slabe în zilele de 21 şi 22 februarie şi, local, în perioada 28 februarie – 3 martie.

În Crişana, în primele două zile, vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 12 – 13 grade, urmând ca spre mijlocul primei săptămâni media să scadă spre valori de 8 – 9 grade. Răcirea va continua şi va semnificativă spre finalul săptămânii, când maximele vor ajunge, în medie regională, la 2 – 3 grade, în zilele de 23 şi 24 februarie. În a doua săptămână de prognoză, valorile termice vor fi în general constante şi apropiate de cele specifice perioadei, iar maximele se vor situa, în medie, între 6 şi 8 grade. Media regională a minimelor va fi cuprinsă, în general, între -2 şi zero grade, mai puţin în nopţile din 23 şi 24 februarie, care vor fi mai reci, cu o medie cuprinsă între -7 şi -6 grade. Precipitaţii slabe se vor semnala în data de 21 februarie, dar local şi în ziua de 22 februarie, precum şi în perioada 28 februarie – 3 martie.

În Transilvania, până pe 20 februarie, vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 9 – 10 grade, după care vremea se va răci, mai semnificativ la finalul primei săptămâni, când media va coborî spre -1, chiar un grad Celsius. În a doua săptămână, valorile termice vor fi în general constante şi apropiate de cele specifice perioadei, iar maximele vor fi, în medie, de 4 – 5 grade. Temperaturile nocturne vor fi preponderent negative pe tot parcursul intervalului, astfel încât media regională a minimelor va fi cuprinsă între -5 şi -1 grad, exceptând nopţile din 23 şi 24 februarie, care vor fi mai reci, cu o medie de la -12 la -10 grade. Se vor semnala precipitaţii slabe în zilele de 22 şi 23 februarie şi pe spaţii mai mici în 21 februarie, iar local şi în a doua săptămână, cu o probabilitate mai ridicată în perioada 28 februarie – 3 martie.

În Maramureş, în primele două zile din intervalul de prognoză, vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 – 11 grade, urmând ca spre jumătatea primei săptămâni media să scadă spre valori de 6 – 7 grade. Răcirea va continua şi va fi semnificativă spre finalul săptămânii, când maximele vor ajunge, în medie, la 0 – 2 grade, în zilele de 23 şi 24 februarie. În a doua săptămână, valorile termice vor fi în general constante şi apropiate de cele specifice perioadei, iar maximele se vor situa, în medie, între 4 şi 6 grade. Media regională a minimelor va fi cuprinsă, în general, între -3 şi zero grade, cu excepţia nopţilor din 23 şi 24 februarie, care vor fi mai reci, cu o medie în jurul valorii de -8 grade. Vor fi precipitaţii slabe în data de 21 februarie, dar local şi în 21 – 23 februarie, precum şi în perioada 27 februarie – 3 martie.

În Moldova, în primele trei zile, vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 – 11 grade, urmând ca în a doua parte a primei săptămâni media să scadă accentuat, spre valori apropiate de pragul de îngheţ în zilele de 22, 23 şi 24 februarie. În a doua săptămână, valorile termice se vor apropia de cele specifice perioadei, iar maximele vor fi, în medie, între 4 şi 7 grade. Pe parcursul celor două săptămâni, media regională a minimelor se va situa, în general, între -3 şi zero grade, mai puţin în nopţile din 23 şi 24 februarie, care vor fi mai reci, cu o medie în jurul valorii de -7 grade. Vor fi precipitaţii slabe în data de 21 februarie, dar local şi în 21-23 februarie, precum şi în unele zile ale intervalului 24 februarie – 3 martie.

În Dobrogea, vremea va fi caldă în intervalul 18 – 21 februarie, când se vor înregistra, în medie, valori maxime diurne în jurul a 10 grade, apoi se va răci semnificativ, astfel încât media va coborî sub 3 grade în perioada 22 – 24 februarie. Ulterior, temperaturile maxime vor avea medii de 7 – 9 grade. În ceea ce priveşte media temperaturilor minime, estimăm valori de 2 – 4 grade până pe 22 februarie, şi între -4 şi -2 grade în intervalul 23 – 25 februarie. Ulterior, minimele nocturne vor creşte uşor, media lor încadrându-se între -1 şi un grad Celsius. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată pe data de 22 februarie, apoi precipitaţii slabe vor fi posibile în fiecare zi, dar cu precădere în intervalul 25 – 27 februarie.

În Muntenia, în primele patru zile, vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 – 12 grade, urmând ca în a doua parte a primei săptămâni media să scadă accentuat, spre valori de 0 – 3 grade, în zilele de 23 şi 24 februarie. În a doua săptămână, valorile termice se vor apropia de cele specifice perioadei, urmând ca maximele să fie, în medie, între 6 şi 9 grade. Pe parcursul celor două săptămâni, media regională a minimelor se va situa, în general, între -2 şi 2 grade, exceptând intervalul 22 – 25 februarie, în care nopţile vor fi mai reci, cu o medie în jurul valorii de -6 grade. Vor fi precipitaţii slabe în data de 22 februarie, dar, posibil, şi în unele zile ale intervalului 25 februarie – 3 martie.

În Oltenia, în intervalul 18 – 21 februarie, vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 11 – 14 grade, urmând ca această medie să scadă accentuat, spre valori de la un grad la 4 grade Celsius, în intervalul 22 – 24 februarie. În a doua săptămână, valorile termice se vor apropia de cele specifice perioadei, iar maximele se vor situa, în medie, între 7 şi 10 grade. Pe parcursul celor două săptămâni, media minimelor va fi, în general, între -2 şi 2 grade. Excepţie face intervalul 23 – 25 februarie, în care nopţile vor fi mai reci, cu o medie în jurul valorii de -5 grade. Vor fi precipitaţii slabe în data de 22 februarie, dar posibil şi în unele zile ale intervalului 26 februarie – 3 martie.

La munte, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea se va răci treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 6 grade pe 18 februarie până la -9 grade în ziua de 22 februarie. Media temperaturilor minime va scădea, de asemenea, de la -2 grade, pe 18 februarie, pâna la -12 grade în intervalul 23 – 24 februarie. În perioada 25 februarie – 3 martie, tendinţa va fi în general de creştere, cu medii ale temperaturilor maxime între -4 şi -2 grade, iar a celor minime, în general, între -11 şi -5 grade. Începând din 20 februarie, vor fi precipitaţii, mai ales ninsori, aproape în fiecare zi, dar cu probabilitate mai ridicată în intervalele 21 – 23 februarie şi 26 februarie – 3 martie.

Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă