27.3 C
București
vineri, 2 iunie 2023
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVolodimir Zelenski a vizitat oraşul Harkov, lăudând rezistența în faţa forțelor militare...

Volodimir Zelenski a vizitat oraşul Harkov, lăudând rezistența în faţa forțelor militare ruse

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a deplasat miercuri în oraşul Harkov, situat în nord-estul ţării, lăudând rezistența în faţa forțelor militare ruse, anunţă autorităţile de la Kiev, citate de agenţia Ukrinform şi de site-ul Tagesschau.de.

Volodimir Zelenski l-a medaliat pe primarul oraşului Harkov, Ihor Tereciov, pentru acţiunile de respingere a forţelor militare ruse.

„Harkov este un oraş eroic. Le mulţumesc cetăţenilor pentru apărarea acestui oraş frumos şi, împreună cu locuitorii altor oraşe, pentru apărarea independenţei noastre”, a afirmat Volodimir Zelenski, potrivit antena3.ro.

Zelenski a lăudat la Harkov rezistența ucrainenilor în fața forțelor ruse, așteptând un răspuns de la militarii răniți

Preşedintele Ucrainei a vizitat şi un spital din Harkov în care sunt militari răniţi şi le-a oferit medalii.

Totodată, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că așteaptă dialog cu administrația de la Beijing pe tema inițiativelor de pace, după vizita la Moscova a președintelui Chinei, Xi Jinping.

Zelenski, despre supraviețuitorul Holocaustului ucis la Harkov

Președintele Volodimir Zelenski a adus luni (21 martie) un omagiu supraviețuitorului Holocaustului în vârstă de 96 de ani, ucis de bombardamentele rusești în orașul Ucrainei, devastat de război, Harkiv. El a spus că Boris Romanchenko a supraviețuit la trei lagăre de concentrare naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial – Buchenwald, Dora-Mittelbau și Bergen-Belsen.

Romanchenko s-a născut pe 20 ianuarie 1926, la Bondari, lângă orașul Sumy, conform declarației de la memorialul Buchenwald.

A fost deportat la Dortmund în 1942, unde a trebuit să facă muncă forțată în minerit.

După o tentativă de evadare nereușită, a fost trimis în lagărul de concentrare Buchenwald în 1943, un lagăr în care peste 53.000 de oameni au fost uciși în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Arbitrul finalei Ligii Campionilor, vizat de o anchetă UEFA. De ce este acuzat Szymon Marciniak

Arbitrul polonez Szymon Marciniak, care se va afla la centru la finala Ligii Campionilor din acest sezon, este anchetat de UEFA pentru participarea sa...

Microbuz de transport persoane, implicat într-un accident în județul Timiș. Trei victime, transportate la spital

Un microbuz de transport persoane, în care se aflau nouă adulţi şi un minor, a fost implicat într-un accident rutier, vineri dimineaţa, pe DN6,...

Un copil de 5 ani a căzut de la etajul 9 al unui bloc din Onești. Medicii efectuează manevre de resuscitare la fața locului

Un copil de 5 ani a căzut, vineri, de la etajul 9 al unui bloc situat pe strada Aleea Parcului, din municipiul Oneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă