5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeEconomieVolkswagen va suspenda producția a două modele din cauza cererii mai slabe

Volkswagen va suspenda producția a două modele din cauza cererii mai slabe

Volkswagen va suspenda producția de automobile electrice ID.3 și Cupra Born la uzinele sale din Zwickau și Dresda, în Germania, în primele două săptămâni din octombrie, din cauza cererii mai slabe, a declarat marți un purtător de cuvânt al constructorului auto, notează Reuters.

Din cauza situației actuale a pieței, producția de vehicule va fi redusă în timpul sărbătorilor de toamnă în Saxonia, în perioada 2-13 octombrie, la uzina Volkswagen din Zwickau, a declarat purtătorul de cuvânt. Agenția de știri germană DPA a fost prima care a raportat știrea.

Producția modelului ID.3 la Dresda va fi suspendată din 2 octombrie și reluată începând cu 16 octombrie.

Volkswagen a refuzat să transmită care este numărul de angajați afectați. Constructorul auto a declarat la începutul acestei luni că nu va prelungi contractele pe perioadă determinată a 269 de angajați de la uzina sa complet electrică din Zwickau.

Constructorul auto german se confruntă cu o concurență tot mai mare din partea Tesla și a unui număr tot mai mare de producători auto chinezi, precum și cu o cerere scăzută pe piața europeană a vehiculelor electrice, din cauza inflației ridicate și a reducerii subvențiilor.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă