24.1 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSănătateVitamina D reduce riscul de atac de cord, arată un nou studiu

Vitamina D reduce riscul de atac de cord, arată un nou studiu

Chiar dacă există destul de multe opțiuni în ceea ce privește protejarea inimii pe măsură ce îmbătrânim, de la exerciții fizice regulate până la gestionarea stresului, se pare că există și o vitamină esențială care ar putea reduce riscul de atac de cord, potrivit unui nou studiu, scrie mindbodygreen.com.

Pentru această cercetare, oamenii de știință au efectuat cel mai mare studiu de acest gen de până acum, pentru a înțelege mai bine legătura dintre sănătatea inimii și vitamina D.

Pentru a realiza acest lucru, ei au pus participanții adulți mai în vârstă (cu vârste cuprinse între 60 și 84 de ani) să suplimenteze vitamina D o dată pe lună, pe o durată de până la cinci ani. Au participat peste 20.000 de persoane, dintre care aproximativ jumătate au luat lunar un supliment de 60.000 UI de vitamina D, iar cealaltă jumătate a luat un placebo.

De acolo, cercetătorii au urmărit orice eveniment cardiovascular major în rândul participanților, cum ar fi atacurile de cord sau accidentele vasculare cerebrale, pentru a evalua modul în care vitamina D ar putea influența probabilitatea unor astfel de evenimente.

Și, pe baza rezultatelor, se părea că vitamina D este esențială. Numărul evenimentelor cardiovasculare majore a fost cu 9% mai mic la participanții care au luat suplimente de vitamina D, comparativ cu grupul placebo, rata atacurilor de cord fiind în mod specific cu 19% mai mică, iar șansele de revascularizare coronariană cu 11% mai mici, comparativ cu placebo.

Potrivit autorilor studiului, concluziile lor sugerează că suplimentarea cu vitamina D ar putea foarte bine să reducă riscul de evenimente cardiovasculare majore, cum ar fi atacurile de cord.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Alertă în Orientul Mijlociu! Iranul ar putea lansa un atac asupra Israelului în acest weekend

Israelul se pregăteşte pentru un atac direct din partea Iranului în sudul sau nordul ţării în următoarele 24 sau 48 de ore, a declarat...

Cetățean turc, reținut în cazul cadavrului găsit lângă A1

Un cetăţean turc a fost reţinut pentru 24 de ore în cazul cadavrului unei femei găsit în urmă cu câteva zile la ieşirea de...

Descoperă viitorul construcțiilor: Case pe structură metalică

Într-o lume care se mișcă rapid, inovația în construcții ne oferă o soluție elegantă și durabilă: casele pe structură metalică. Aceste minuni ale tehnologiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă