38.1 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiViscolele neobișnuite au lovit nord-estul Chinei

Viscolele neobișnuite au lovit nord-estul Chinei

Viscolele nesezoniere provocate de vânturi puternice de gheață au lovit din nou orașele din nord-estul Chinei miercuri (8 noiembrie), potrivit Reuters.

Autoritățile din Harbin, capitala provinciei Heilongjiang, au dislocat 105.000 de angajați și 20.000 de seturi de mașini de deszăpezire pentru a curăța străzile, potrivit postului de stat CCTV.

Ninsorile abundente au paralizat zeci de autostrăzi și au perturbat 14 trenuri de mare viteză în provincia Jilin, potrivit CCTV.

Căderile de ninsoare din nord-estul Chinei sunt de așteptat să scadă în următoarele zile, în timp ce viscolele ar putea continua în nord-centrul provinciei Xinjiang, a spus CCTV.

VIDEO. Viscolul a făcut ravagii în China

Operațiunile de curățare erau în curs de desfășurare în mai multe orașe din nord-estul Chinei, după ce vremea rece neobișnuit de rece și viscolul au făcut ravagii în ultimele zile, a anunțat miercuri (8 noiembrie) televiziunea de stat.

În orașul Shuangyashan din Heilongjiang, mai mult de 100 de echipe și 16 vehicule de curățare a zăpezii au fost desfășurate pentru a deszăpezi străzile.

Traficul pe mai multe autostrăzi din provinciile Inner Mongolia, Liaoning, Jilin și Heilongjiang a fost perturbat, iar unele autostrăzi cu taxă au fost închise, din nou, miercuri.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă