30 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Visa și Mastercard suspendă operațiunile în Rusia

VIDEO: Visa și Mastercard suspendă operațiunile în Rusia

Firmele de plăți americane Visa și Mastercard au declarat că suspendă operațiunile în Rusia din cauza războiului pe care l-au declarat și că vor lucra cu clienții și partenerii pentru a opri toate tranzacțiile acolo.

Firmele de plăți din SUA Visa și Mastercard s-au alăturat listei tot mai mari de companii care suspendă operațiunile în Rusia din cauza invaziei sale în Ucraina.

Sâmbătă, ambele companii au declarat că în curând toate tranzacțiile inițiate cu cardurile lor emise în Rusia nu vor mai funcționa în afara țării, în timp ce cardurile emise în afara Rusiei nu vor mai funcționa în interiorul acesteia.

Președintele american Joe Biden a salutat deciziile companiilor într-un apel cu președintele Ucrainei Volodymyr Zelenskiy.

Șeful băncii centrale a Ucrainei, Kyrylo Shevchenko, a declarat pentru Nikkei Asia că el și Zelenski au cerut celor două firme să suspende operațiunile rusești pentru a crește presiunea asupra regimului Rusiei.

Visa și Mastercard vor pierde afaceri semnificative din Rusia, ambele firme raportând că veniturile lor nete din țară anul trecut au fost de aproximativ 4% din totalul lor.

Dar mișcarea ar putea însemna și mai multe perturbări pentru rușii care se pregătesc pentru un viitor incert de inflație în spirală, dificultăți economice și o presiune și mai puternică asupra mărfurilor importate.

Cu toate acestea, Rusia a luat de ani de zile măsuri pentru a crește independența sistemului său financiar.

Și-a creat propriul sistem de mesagerie bancară ca alternativă la sistemul global de plăți SWIFT, precum și propriul sistem de plată cu cardul care a început să funcționeze în 2015.

Ei au făcut parte din eforturile Moscovei de a dezvolta instrumente financiare locale care să le reflecte pe cele occidentale pentru a proteja țara în cazul în care sancțiunile sunt lărgite.

Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Grâul, mai ieftin ca înainte de război. Cum este posibil?

Conform Bursei de Valori din Chicago, pe 2 februarie contractele futures pe grâu (cele care „rezervă” achiziția produsului) erau în jur de 875 de...

Bucătărie în stil contemporan: 6 sfaturi de amenajare

Stilul contemporan a apărut nu cu mult timp în urmă, însă a reușit să aibă foarte mulți adepți, datorită regulilor simple de decor. La...

Sindicaliștii din educație îi dau peste nas șefului ANAF. Ca să câștigi 60.000 de euro pe an trebuie să faci zilnic 9 ore de...

Calculele teoretice nu se potrivesc cu practica. Șeful ANAF crede că profesorii care dau meditații sunt oameni bogați. Întrebarea este câte meditații trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă