21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Ucrainenii își reconstruiesc afacerile devastate

VIDEO: Ucrainenii își reconstruiesc afacerile devastate

Când armata rusă a avansat spre Kiev în februarie, satul Moshchun s-a aflat chiar în calea sa. Luptele și bombardamentele au distrus clădirile și infrastructura. Majoritatea oamenilor au fost evacuați, dar, după aproximativ trei luni, au început să se întoarcă.

Proprietara unei băcănii, Zinaida Kostenko, este unul dintre ei. Cu ajutorul familiei sale, ea își curăță micul magazin.

„Vom deschide curând. Băieții lucrează. Dacă va fi lumină, vom putea finaliza lucrările”, a declarat pentru Reuters femeia de 67 de ani.

Kostenko a fost norocoasă, magazinul ei alimentar a rămas în mare parte intact. O parte din panourile de pe tavan au căzut, iar acoperișul trebuie reparat. Ea este mai îngrijorată de clienții ei. Mulți nu s-au întors, străzile din Moshchun sunt liniștite, a spus ea.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenski a propus un acord oficial cu aliații țării pentru a obține despăgubiri din partea Rusiei pentru daunele pe care forțele sale le-au provocat în timpul războiului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă