25.4 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUn bombardament a lovit orașul Kostiantynivka din Ucraina

Un bombardament a lovit orașul Kostiantynivka din Ucraina

O persoană a fost rănită de un bombardament rusesc într-o zonă rezidențială din orașul ucrainean Kostiantynivka din Ucraina, a anunțat poliția locală sâmbătă (6 august).


Sâmbătă dimineața, locuitorii curățau resturi de la locul bombardării care au deteriorat zeci de apartamente.

Un bombardament a lovit orașul Kostiantynivka, aflat în Donbas, în vecinătatea orașelor Kramatorsk și Sloviansk


Un oraș industrial din estul regiunii Donețk, Kostyantynivka care este aproape de orașele Kramatorsk și Sloviansk.


De când Rusia a invadat Ucraina în ceea ce Putin a numit o „operațiune militară specială”, conflictul s-a transformat într-un război de uzură purtat în mare parte în estul și sudul Ucrainei.


Moscova încearcă să câștige controlul asupra Donbasului, regiune în mare parte vorbitoare de rusă, compusă din provinciile Luhansk și Donețk, unde separatiștii pro-Moscova au ocupat teritorii după ce Kremlinul a anexat Crimeea la sud în 2014.

Bombardamentele din Ucraina au declanșat incendiul unui depozit de petrol din Donețk

Un incendiu a izbucnit în timpul nopții la un depozit de petrol din teritoriul controlat de Rusia în estul Ucrainei, după ce forțele ucrainene au bombardat orașul Donețk, a declarat marți (26 iulie) șeful administrației orașului. Reuters nu a putut verifica informațiile sau cauza incendiului.

„Ca urmare a bombardamentelor din timpul nopții în districtul Budennovsky, a avut loc un incendiu la un depozit în care se afla combustibil”, a declarat primarul din Donețk, Alexey Kulemzin, într-o postare pe rețeaua de socializare Telegram.

Nu s-au înregistrat victime în urma incendiului, au precizat serviciile de urgență din Donețk.

Incendiul a fost stins în jurul orei locale 1000 a.m. (0700 GMT), a precizat Kulemzin.

Imagini distribuite pe rețelele de socializare au arătat un incendiu care ardea în apropierea rezervoarelor de petrol de pe șinele de cale ferată de la depozit.

Donețk este capitala „Republicii Populare Donețk”, o entitate separatistă susținută de Rusia – o entitate separatistă din regiunea ucraineană Donbas, recunoscută doar de Rusia, Siria și Coreea de Nord.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 168: țara vecină spune că Moscova dorește racordarea centralei din Zaporojie la Crimeea

UPDATE, ora 09:44: Conflictul cu Rusia nu se va încheia până când Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată de Moscova,...

Europa va muri de frig cu ”încălzirea globală” pe piept

China a spus adio Acordului climatic. Rusia continuă să avanseze în adâncul Ucrainei. SUA trec prin cea mai gravă criză a mileniului. Uniunea Europeană se...

Ce se întâmplă dacă nu îți repari la timp sistemul de evacuare al automobilului

Sistemul de evacuare al unei mașini servește la eliminarea în exterior a gazelor rezultate în urma arderii combustibililor. Dacă, în timpul mersului, mașina devine...
Ultima oră
Pe aceeași temă