24.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalSoțiile liderilor G7 fac o plimbare prin împrejurimile locului de desfășurare a...

Soțiile liderilor G7 fac o plimbare prin împrejurimile locului de desfășurare a reuniunii

Soțiile liderilor G7 fac o plimbare prin împrejurimile locului de desfășurare a reuniunii, de lângă Munchen, dar au luat parte și la alte activități.

Soțiile conducătorilor și liderilor G7 au participat luni (27 iunie) la programul de parteneriat G7, unde s-au întâlnit cu un grup local de antrenament pentru juniori la biatlon, au petrecut ceva timp la Restaurantul Elmauer Alm Mountain și au aflat despre problemele climatice specifice regiunii Alpilor.


În prima zi a summit-ului G7, partenerii liderilor G7 au făcut o plimbare, folosind bețe de drumeție într-un tur de „nordic walking” în jurul lacului Ferchensee din Mittenwald, potrivit Reuters.


Summit-ul G7 de trei zile a început duminică, 26 iunie, și are loc în pitorescul Schloss Elmau din Alpii Bavarezi.

Inițiative G7: SUA își propun să strângă 200 de miliarde de dolari 

Statele Unite își propun să strângă 200 de miliarde de dolari din fonduri publice și private pe o perioadă de cinci ani pentru a finanța infrastructura necesară în țările în curs de dezvoltare, în cadrul unei inițiative a G7 menită să contracareze proiectul de miliarde de dolari al Chinei „Belt and Road”, a declarat duminică Casa Albă, potrivit Reuters.

Președintele SUA, Joe Biden, va dezvălui planurile, alături de alți lideri ai G7, dintre care unii au dezvăluit deja propriile inițiative separate, în cadrul reuniunii lor anuale care are loc în acest an la Schloss Elmau, în sudul Germaniei.

Din ce în ce mai îngrijorați de China, liderii G7 au prezentat pentru prima dată planurile pentru acest proiect anul trecut și îl lansează acum în mod oficial sub un nou titlu, „Parteneriatul pentru infrastructură și investiții globale”, renunțând în același timp la apelativul „Build Back Better World” (n.r. Construiți din nou o lume mai bună), inventat de Biden în timpul campaniei sale prezidențiale.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Securicii fac poc, serviți cu AOC

Reducerea posturilor guvernamentale rămâne doar un enunț de adormit Mitsura. De parcă n-ar exista destule instituții controlate prin acoperiți, guvernanții crează Agenția pentru Operațiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă