24.9 C
București
duminică, 26 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPrințul moștenitor saudit se întâlnește cu președintele Erdogan în Turcia

Prințul moștenitor saudit se întâlnește cu președintele Erdogan în Turcia

Prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman a vizitat Turcia pentru prima dată în ultimii ani, miercuri (22 iunie), pentru discuții cu președintele Tayyip Erdogan, menite să normalizeze pe deplin legăturile care au fost rupte după uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

Vizita marchează un pas în efortul Prințului Mohammed de a-și reabilita imaginea dincolo de Golf și vine în timp ce Erdogan caută sprijin financiar care ar putea ajuta la ameliorarea economiei asediate a Turciei, înaintea alegerilor strânse pentru președenție, transmite Reuters.

În aprilie, Erdogan a purtat discuții unu-la-unu cu prințul Mohammed în Arabia Saudită, după o încercare de luni de zile de a repara relațiile dintre puterile regionale, inclusiv prin renunțarea la procesul din Turcia pentru uciderea lui Khashoggi, din 2018, de la Istanbul.

Prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman s-a reîntâlnit cu Erdogan pentru a stabili un nivel mai înalt de colaborare

Erdogan a declarat săptămâna trecută că el și liderul de facto al Riadului vor discuta până „la ce nivel, mult mai înalt” pot ajunge în timpul discuțiilor de la Ankara.

Vizita este de așteptat să aducă „o normalizare completă și o restabilire a perioadei de dinaintea crizei”, a declarat un înalt oficial turc pentru Reuters, sub condiția anonimatului.

Erdogan cere Arabiei Saudite să extrădeze suspecţii în cazul asasinării lui Khashoggi

Vorbind după summit-ul G20 din Argentina, el a declarat că doar prim-ministrul Canadei a adus în discuţie cazul lui Khashoggi, în rest subiectul nefiind discutat. Erdogan a adăugat că această crimă a fost un test pentru întreaga lume, dar a insistat că nu doreşte să rănească familia regală a Arabiei Saudite. El a precizat că rezolvarea acestui caz este în interesul familiei regale.

Preşedintele Erdogan a afirmat că Turcia are dovezi care demonstrează că Khashoggi a fost ucis după ce a fost torturat timp de şapte minute şi jumătate şi că a arătat aceste dovezi ţărilor care au dorit să le vadă. Erdogan rămâne nemulţumit de răspunsul Arabiei Saudite la uciderea lui Jamal Khashoggi.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua drapelului

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, duminică, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Drapelului Naţional, că tricolorul reprezintă un liant puternic între prezent, trecut şi viitor,...

Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua drapelului

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, duminică, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Drapelului Naţional, că tricolorul reprezintă un liant puternic între prezent, trecut şi viitor,...

Bode: Drogurile distrug vieţi. Am solicitat tuturor structurilor mai multă implicare

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri că a solicitat tuturor structurilor din...
Ultima oră
Pe aceeași temă