19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalErdogan cere Arabiei Saudite să extrădeze suspecţii în cazul asasinării lui Khashoggi

Erdogan cere Arabiei Saudite să extrădeze suspecţii în cazul asasinării lui Khashoggi

Vorbind după summit-ul G20 din Argentina, el a declarat că doar prim-ministrul Canadei a adus în discuţie cazul lui Khashoggi, în rest subiectul nefiind discutat. Erdogan a adăugat că această crimă a fost un test pentru întreaga lume, dar a insistat că nu doreşte să rănească familia regală a Arabiei Saudite. El a precizat că rezolvarea acestui caz este în interesul familiei regale.

Preşedintele Erdogan a afirmat că Turcia are dovezi care demonstrează că Khashoggi a fost ucis după ce a fost torturat timp de şapte minute şi jumătate şi că a arătat aceste dovezi ţărilor care au dorit să le vadă. Erdogan rămâne nemulţumit de răspunsul Arabiei Saudite la uciderea lui Jamal Khashoggi.

El a acuzat anterior autorităţile saudite că au minţit în această privinţă, că şi-au schimbat poziţia în numeroase rânduri şi că au refuzat să împartă informaţiile din investigaţia lor cu autorităţile turce.

Erdogan a precizat că prinţul Mohammed bin Salman al Arabiei Saudite, conducătorul de facto al ţării, a oferit liderilor mondiali „o explicaţie de necrezut” a situaţiei la summit-ul G20, prinţul argumentând că Arabia Saudită nu ar trebui învinovăţită până când nu se dovedeşte că a avut loc o crimă.

Erdogan consideră că este esenţial ca suspecţii reţinuţi de autorităţile saudite în acest caz să fie extrădaţi în Turcia pentru a fi judecaţi.

Arabia Saudită a informat anterior că ei vor fi judecaţi în regat. Conform procurorilor saudiţi, Khashoggi a fost ucis în consulatul din Istanbul urmare a unei operaţiuni independente iniţiată de un ofiţer al serviciilor secrete. Khashoggi ar fi primit o injecţie letală după o luptă cu ofiţerii saudiţi. Apoi corpul său a fost dezmembrat în consulat, iar rămăşiţele au fost transportate către un „colaborator” local, au informat procurorii.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă