25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalO alunecare de noroi lasă case și drumuri inundate în Austria

O alunecare de noroi lasă case și drumuri inundate în Austria

Fenomenele meteo extreme își fac de cap în Europa, iar recent o alunecare de noroi lasă case și drumuri inundate în Austria.

Regiunea de sud a Austriei, Carintia, a fost lovită de o alunecare de noroi miercuri (29 iunie), în urma ploilor abundente din timpul nopții.

Videoclipul filmat de pe un elicopter al poliției a surprins distrugerile cauzate de alunecarea de noroi și amploarea catastrofei meteorologice, potrivit Reuters.

În videoclipul difuzat de poliție, apă maro noroioasă a trecut pe lângă case, iar mașinile au rămas blocate pe drumuri pline de moloz și inundate.

Poliția din Carintia a confirmat decesul unui bărbat neidentificat.

Înainte de această alunecare de noroi ce a lăsat case inundate în Austria, ploile abundente au inundat nordul Turciei

Ploile și precipitaţiile abundente înregistrate în nordul Turciei au provocat inundaţii în mai multe locuri, postul public de televiziune TRT prezentând luni imagini cu străzi inundate, râuri ieşite din matcă şi apartamente sub apă, informează DPA.

Serviciul meteorologic turc a emis cel mai înalt nivel de alertă pentru şase provincii limitrofe Mării Negre, în timp ce autoritatea pentru gestionarea dezastrelor Afad a avertizat cu privire la riscul producerii de inundaţii în provinciile Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bartin şi Sinop, conform agerpres.ro.

Potrivit Afad, 2.500 de angajaţi s-au alăturat eforturilor de salvare desfăşurate în regiune, iar zonele cu risc ridicat au fost evacuate.

Climatologul Barbaros Gonencgil a declarat pentru TRT că inundaţiile sunt totodată un rezultat al creşterii temperaturii Mării Negre, care a cauzat precipitaţii mai abundente în această regiune muntoasă şi, în anumite zone, dens populată.

Anul trecut, circa 80 de oameni au murit în urma inundaţiilor înregistrate în zonă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:08

VIDEO: Ierusalim – Atac armat asupra unui autobuz plin cu evrei

Un bărbat înarmat a rănit duminică șapte persoane care se aflau la bordul unui autobuz ce transporta evrei în Orașul Vechi din Ierusalim, au...
00:01:00

VIDEO: Explozie într-o zonă comercială din Erevan, Armenia – Cel puțin 20 de persoane rănite

Două explozii au străpuns duminică, 14 august, un depozit de artificii dintr-un centru comercial din capitala armeană Erevan, provocând moartea unei persoane și rănirea...
00:00:57

VIDEO: Incendiile de vegetație obligă 1.500 de persoane să își părăsească locuințele din Spania

Incendiile de vegetație au făcut ravagii duminică, 14 august, în jurul orașului Anon de Moncayo din provincia Zaragoza, în nord-estul Spaniei, amenințând locuințe și...
Ultima oră
Pe aceeași temă