24.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPloile abundente au inundat nordul Turciei

Ploile abundente au inundat nordul Turciei

Ploile și precipitaţiile abundente înregistrate în nordul Turciei au provocat inundaţii în mai multe locuri, postul public de televiziune TRT prezentând luni imagini cu străzi inundate, râuri ieşite din matcă şi apartamente sub apă, informează DPA.

Serviciul meteorologic turc a emis cel mai înalt nivel de alertă pentru şase provincii limitrofe Mării Negre, în timp ce autoritatea pentru gestionarea dezastrelor Afad a avertizat cu privire la riscul producerii de inundaţii în provinciile Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bartin şi Sinop, conform agerpres.ro.

Potrivit Afad, 2.500 de angajaţi s-au alăturat eforturilor de salvare desfăşurate în regiune, iar zonele cu risc ridicat au fost evacuate.

Climatologul Barbaros Gonencgil a declarat pentru TRT că inundaţiile sunt totodată un rezultat al creşterii temperaturii Mării Negre, care a cauzat precipitaţii mai abundente în această regiune muntoasă şi, în anumite zone, dens populată.

Anul trecut, circa 80 de oameni au murit în urma inundaţiilor înregistrate în zonă.

Mii de oameni au rămas înzăpeziți, în urma ninsorilor din Istanbul

Zborurile au fost suspendate pentru a doua zi pe aeroportul din Istanbul, iar mii de oameni au rămas înzăpeziți în urma ninsorilor abundente care au lovit Turcia.

Vehiculele private au fost interzise de pe străzile orașului marți, deoarece zăpada abundentă a blocat traficul. Ninsoarea a lăsat oamenii blocați în cel mai mare oraș al Turciei și în toată țara.

Mii de oameni au rămas înzăpeziți în Istanbul
De asemenea, vremea nefavorabilă a blocat aeroportul din Istanbul pentru a doua zi la rând. Zeci de zboruri au fost anulate, iar imaginile cu tavanul unui terminal prăbușit au făcut înconjurul lumii. Sute de pasageri blocați așteaptă să se îmbarce, după ce au petrecut noaptea pe în aeroport.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Securicii fac poc, serviți cu AOC

Reducerea posturilor guvernamentale rămâne doar un enunț de adormit Mitsura. De parcă n-ar exista destule instituții controlate prin acoperiți, guvernanții crează Agenția pentru Operațiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă