30 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaAutoritățile ucrainene: O rachetă a lovit o clădire rezidențială din Mykolaiv

Autoritățile ucrainene: O rachetă a lovit o clădire rezidențială din Mykolaiv

Autoritățile ucrainene declară că o rachetă rusească a lovit o clădire rezidențială din orașul Mykolaiv, din Ucraina.

Imaginile difuzate de Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei miercuri (29 iunie) au arătat angajații serviciilor de urgență căutând printre dărâmăturile unei clădiri rezidențiale din orașul Mykolaiv, din sudul Ucrainei.

Reuters nu a putut verifica în mod independent autenticitatea videoclipului, data la care a fost filmat și locația filmării.

O rachetă a lovit în plin o clădire din orașul ucrainean Mykolaiv, trei persoane fiind ucise și alte cinci rănite


Autoritățile locale au spus că cel puțin trei persoane au fost ucise și cinci au fost rănite după ce o rachetă rusă a lovit clădirea miercuri, adăugând că sunt în căutarea supraviețuitorilor, potrivit Reuters.


Primarul Oleksandr Senkevych a spus că opt rachete au lovit orașul și a îndemnat locuitorii să se evacueze. El a spus că această clădire părea să fi fost lovită de o rachetă de croazieră rusă X-55.


Videoclipurile de la fața locului au arătat fum care se ridică dintr-o clădire cu cinci etaje, cu etajul superior parțial distrus.

Pe fondul distrugerii, unii din Mykolaiv pleacă, alții rămân

Într-o clădire dărâmată din orașul Mykolaiv, din sudul Ucrainei, (24 martie) Tatiana Olexandrivna și-a făcut drum printre dărâmăturile din casa ei, oprindu-se să ude o plantă înainte de a izbucni în lacrimi. O rachetă rusă s-a izbit de clădirea ei pe 22 martie, ucigând doi dintre vecinii ei și lăsând o gaură deschisă unde locuiau ei.

Un post crucial în încercările Rusiei de a captura orașul-port strategic Odesa, centrul Mykolaiv, a fost victima unor atacuri cu rachete, aparent întâmplătoare, în ultimele zile, spun localnicii.

La începutul săptămânii, un bombardament rusesc a lovit un spital de psihiatrie și un hotel închis. Satele din jurul orașului au fost, de asemenea, lovite, făcându-i pe mulți să se întrebe dacă este sigur să rămână în oraș.

Înapoi în casa ei, Olexandrivna a spus că nu are intenția de a pleca, adăugând că se va întoarce la serviciu marțea următoare și va sprijini forțele ucrainene în orice mod va putea.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Proteste în țară din cauza salariilor majorate preferențial

Creșterile salariale incluse în Ordonanță de Urgență care va fi aprobată săptămâna aceasta sunt doar o fata Morgana, explică sindicaliștii pentru că, de fapt...

Un controlor a fost bătut într-un tren care circula pe ruta Mangalia-Sibiu. VIDEO

Bătaie în toată regula într-un tren de pe ruta Mangalia - Sibiu. Nașu' a fost bătut de către un călător. Un controlor a fost bătut...

Apartamente de vanzare Bucuresti

ANG Luxury Properties are în portofoliu peste 500 de oferte de apartamente de vânzare în București, în valoare de peste 330 de milioane de...
Ultima oră
Pe aceeași temă