23.2 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Politica americană se aseamănă cu "soluția finală" a lui Hitler, spune...

VIDEO: Politica americană se aseamănă cu “soluția finală” a lui Hitler, spune Lavrov

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri, 18 ianuarie, că Statele Unite au format o coaliție de țări europene pentru a rezolva “chestiunea rusă” în același mod în care Adolf Hitler a căutat o “soluție finală” pentru a-i eradica pe evreii din Europa.

Lavrov, care a provocat o furie internațională anul trecut cu remarci despre Hitler, a mai spus că Washingtonul folosește aceeași tactică ca și Napoleon și naziștii, încercând să subjuge Europa pentru a distruge Rusia.

“Soluția finală” a fost proiectul Holocaustului lui Hitler, care a dus la uciderea sistematică a 6 milioane de evrei, precum și a membrilor altor minorități.

Lavrov a mai provocat indignare înainte cu remarci despre Hitler. În mai anul trecut, el a spus că liderul nazist a avut “sânge evreiesc”, atrăgând proteste furioase din partea Israelului.

Lavrov a acuzat, de asemenea, Statele Unite că au pregătit terenul pentru conflictul din Ucraina, ca parte a ceea ce el a numit un război hibrid împotriva Moscovei.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...

După ce a rămas fără sprijin, Klaus Iohannis, așteptat să anunțe dacă iese oficial din cursa pentru șefia NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va prezenta joi, în cadrul CSAT, poziţia sa privind candidatura la şefia NATO şi apoi va anunţa şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă