34.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVIDEO Mărturia emoționantă a angajaților Grand Hotel Bucharest! Cum îi așteaptă pe...

VIDEO Mărturia emoționantă a angajaților Grand Hotel Bucharest! Cum îi așteaptă pe comisarii ANPC! RL a dat nota 10!

Ca urmare a imaginilor publicate de ANPC RL a mers miercuri, 25 mai 2022, în vizită la Grand Hotel Bucharest (fostul Hotel Intercontinental). Emoția pe care noi am simțit-o din partea staff-ului acestui hotel a fost cireașa de pe tort!

Cătălin Mălureanu, Chief Concierge, ne-a condus în lobby-ul pustiit de Paul Anghel, Horia Constantinescu și Ioan Sebastian Hotca, pentru cine nu știe – șefii ANPC. Ne-a povestit un pic din ceea ce noi deja știam despre atmosfera și calitatea acestui hotel. Cu greu ne-am stăpânit uimirea și dezamăgirea față de știrea că acesta s-ar putea închide.

Am găsit un hotel impecabil de curat, cu oameni dedicați și cu același ambient de clasă, aproape neschimbat, care a cucerit inimile tuturor celor care i-au trecut pragul.

Lucian Marinescu, directorul general al hotelului, o persoană de altfel foarte elegantă și împăciutoarea și-a asumat orice nereguli și ne-a mărturisit că totuși a fost exagerat:

”Propunerea de închidere a bucătăriei și a centrului spa este neproporțională cu rezultatele ultimelor inspecții și situației de fapt.

Suntem deschiși propunerilor constructive venite de la autoritățile de control, pentru a ne îmbunătății standardele de calitate, dar respingem cu fermitate abuzurile administrative.

Oaspeții noștri apreciază de peste 50 de ani experiențele alături de noi poziționând hotelul nostru printre alegerile favorite pentru cazări și evenimente. Regretăm profund situația creată.

Așa cum este cunoscut, întreaga industrie HORECA a suferit enorm în urma măsurilor drastice COVID.

Compania noastră are un plan ambițios de renovare anunțat de la începutul anului, care prevede o investiție de 21 milioane de euro pentru renovarea completă a spațiilor de cazare.”

Lucian Marinescu, CEO Grand Hotel Bucharest

Mobilier de valoare inestimabilă

Mobilierul din anul 1970 este piesa de rezistență și de o valoare inestimabilă atât prin calitatea meșteșugarilor săi dar și prin amprenta multor personalități de vază care au înnoptat sau s-au răsfățat la o șuetă sau vizită de stat. Hotelul și-a deschis porțile multor evenimente mondene, organizațiilor media, printre care și Romania Libera cu profesionalism și multă căldură. Poate că tocmai acest lucru îl face atât de special și central evenimentelor din București.

Istoria ne arată cât le datorăm oamenilor care sunt azi aici pentru păstrarea acestei embleme

Dinu Hariton, Gheorghe Nădrag, Ion Moscu şi Romeo Belea sunt ”meșteșugarii” acestui hotel 100% românesc. Faimosul New York Times, în noiembrie 1967, a publicat anunțul guvernului român în parteneriat cu Inter-Continental Hotel Corporation, o subsidiară a Pan American World Airways despre ”nașterea” acestuia. Hotelul are 90 de metri înălțime și a fost inaugurat în luna mai 1971. Sunt 420 de camere cu aer condiţionat şi mobilier de lux. De la ultimul etaj al hotelului se pot admira Spitalul Colţea, Palatul Şuţu şi Universitatea Bucureşti. Peretele semirotund din Sala de conferințe Ronda, a fost decorat de pictorul Sabin Bălaşa şi face parte din Patrimoniul Naţional de Artă. În incinta hotelului există un restaurant-Modigliani, o braserie-Corso, şi un lounge bar, dar şi piscina de la etajul 22, cea mai mare înălţime la care poate fi găsită o piscină în Bucureşti.

Românii au auzit prima oară de bufet suedez şi de room-service aici

Nicu Ceauşescu a venit o singură dată în vizită. „Nea Mărin Miliardar“, cu Amza Pellea în rolul principal s-a filmat aici, în cel mai scump apartament care poate fi închiriat – „Imperial Suit“ – situat la etajul 19. Pianul din apartament este un Steinway & Sons original şi funcţional. Apartamentul se întinde pe o suprafaţă de 240 de metri pătraţi, este dotat cu două dormitoare, un living decorat cu mobilă albă clasică italiană din lemn de nuc, în care se găseşte şi un pian alb cu coadă, în stare perfectă de funcţionare, marca Steinway & Sons. De la balconul apartamentului se pot vedea Universitatea Bucureşti, Palatul Şuţu, dar şi o panoramă completă a centrului oraşului. Baia este dotată cu o cadă jacuzzi, un duş cu hidro-masaj şi saună proprie. În ultimii 35 de ani au fost cazaţi aici şefi de stat, ambasadori, politicieni, sportivi şi artişti faimoşi. Bill Gates, Lenny Kravitz, Anatoli Karpov, Ariel Sharon, Luciano Pavarotti, Jose Carreras şi violonistul Nigel Kennedy sunt doar câteva nume sonore.

Citește și Jurnalistul Val Vâlcu tună și fulgeră împotriva noilor numiți de la ANPC după ce un simbol al Bucureștiului a fost abuzat de noul vicepreședinte Hotca și 7 comisari de la ANPC „Mâinile sus!”

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă