7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăMediuCriza climaticăVIDEO: Incendiile de vegetație fac ravagii la granița franco-spaniolă

VIDEO: Incendiile de vegetație fac ravagii la granița franco-spaniolă

Incendiile de vegetație care fac ravagii de-a lungul frontierei franco-spaniole au ars cel puțin 750 de hectare de teren de ambele părți, au anunțat autoritățile. Incendiul a început în sudul Franței și a trecut duminică pe partea spaniolă.

Un incendiu de vegetație violent amenință orașul spaniol Portbou din Catalonia, la granița cu Franța.

Incendiul a început pe partea franceză a graniței și a trecut duminică în Spania, provocând evacuarea unor ferme și a unor locuitori.

Presa de stat spaniolă afirmă că cel puțin 750 de hectare de teren au ars de ambele părți ale graniței.

Trenurile și drumurile care leagă cele două țări au fost, de asemenea, închise.

Guvernul catalan a declarat că a trimis nouă echipaje de pompieri pentru a ajuta la combaterea infernului de pe partea franceză.

Între timp, un al doilea incendiu a izbucnit în apropierea unui alt oraș francez de pe coasta mediteraneană. Sute de pompieri au fost mobilizați.

Spania și sudul Franței au continuat să se confrunte cu incendii în timpul iernii, în condițiile în care precipitațiile au fost reduse după seceta severă din vara trecută.

Unele districte din sudul Franței au introdus deja restricții de apă, deoarece autoritățile au avertizat că rezervele scăzute de apă subterană ar putea anunța o secetă și mai gravă în această vară.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

România a învins Croația cu 26-24 în preliminariile EHF Euro 2024 la handbal feminin

Lorena Ostase a marcat miercuri nouă goluri, înlocuind-o cu succes pe Crina Pintea, retrasă de la naționala de handbal feminin. România a câștigat cu...

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei...
Ultima oră
Pe aceeași temă