12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO. Fermierii britanici protestează față de normele și acordurile comerciale post-Brexit

VIDEO. Fermierii britanici protestează față de normele și acordurile comerciale post-Brexit

Londra a negociat “cele mai proaste acorduri comerciale din lume” după ieșirea Marii Britanii din UE, susține fondatorul organizației Save British Farming, potrivit Euronews.

Fermierii din Marea Britanie au protestat împotriva normelor și acordurilor comerciale post-Brexit, susținând că acestea le amenință mijloacele de trai și securitatea alimentară.

În sunetul nebun al claxoanelor, Save British Farming și Fairness for Farmers au ieșit cu tractoarele prin sudul Londrei spre Parliament Square, unde îi așteptau susținătorii.

Afișând pancarte pe care scria “fără fermieri, fără alimente, fără viitor”, protestatarii au cerut guvernului să pună capăt acordurilor comerciale care, potrivit lor, permit importul de alimente produse la standarde care ar fi ilegale în Marea Britanie și care ar submina fermierii locali.

“Nu spun adevărul”, a declarat fondatoarea organizației Save British Farming, Liz Webster, când a fost întrebată de un reporter BBC News ce ar răspunde la afirmațiile guvernului care susține fermierii.

“Au negociat acorduri comerciale care ne vor măcelări”, a continuat ea. “Sunt cele mai proaste acorduri comerciale din lume”.

“Am fost total și complet dezamăgiți de acest guvern”, a adăugat Webster. “Cerem o schimbare”.

Ieșirea Marii Britanii din UE a afectat semnificativ agricultura britanică. Țara a ieșit din zona de liber schimb și a rețelei de reguli a blocului comunitar. Astfel, fermierii s-au luptat cu birocrația, dificultăți de export și lipsă de forță de muncă.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Turcia întârzie încheierea acordului de deminare în Marea Neagră între România, Bulgaria și Ucraina

Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă în vigoare din cauza lipsei ratificării...

FOTO. Cort al AUR, demolat în Sectorul 3! Mihai Enache acuză: „Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa noastră”

Mihai Enache, candidatul partidului AUR la Primăria Capitalei, acuză Primăria Sectorului 3, condusă de către social-democratul Robert Negoiţă, că a demolat și confiscat un...

MAE: Unul din cele două grupuri de români blocați în Aeroportul din Dubai a ajuns acasă

Unul dintre cele două grupuri de cetăţeni români blocaţi în Aeroportul Internaţional Dubai a revenit în ţară, joi, cu o cursă care a operat...
Ultima oră
Pe aceeași temă